Meghalt az első magyarországi beteg

2020. március 16., hétfő, Világfigyelő

Tegnap sajnos életét vesztette egy 75 éves férfi, akit koronavírus-fertőzés gyanújával és tüdőgyulladással szállítottak a Dél-Pesti Centrumkórházba – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ, hozzátéve: a beteg a szállítást követően hunyt el.

  • Fotó: Facebook / Kovács Zoltán
    Fotó: Facebook / Kovács Zoltán

* Az idősek a koronavírus-járvány legveszélyeztetettebb társadalmi csoportja – hívta fel a figyelmet a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, a kommunikációs akciócsoport vezetője az operatív törzs tegnapi budapesti sajtótájékoztatóján. Kovács Zoltán kiemelte: a nemzetközi statisztikából nyilvánvaló, hogy az idősek vannak leginkább kitéve a vírus közvetlen fenyegetésének, különösen akkor, ha más típusú betegségekkel is küzdenek.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 693
szavazógép
2020-03-16: Világfigyelő - :

Jelentős korlátozó intézkedések Ausztriában

Jelentősen korlátozzák Ausztriában az emberek mozgását az új koronavírus-járvány megfékezése érdekében: tegnap felszólították az osztrákokat, hogy vonuljanak házi karanténba, megtiltották az öt embernél népesebb összejöveteleket, és tovább korlátozták azon országok számát, amelyeknek az állampolgárai Ausztria területére léphetnek.
2020-03-16: Világfigyelő - :

Negatív Trump vírustesztje

Donald Trump amerikai elnök koronavírustesztje negatív lett – jelentette be a Fehér Ház szombat este. Trump korábban vendégül látta Jair Bolsonaro brazil elnököt.