Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Adóhatósági intézkedések

2020. március 18., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Az adóhatóság tájékoztatása szerint a koronavírus-járvány miatt egy sor könnyítő intézkedést vezetnek be.

A bűnvádi eljárásokban született döntések kivételével felfüggesztik a kényszervégrehajtásokat; március folyamán visszafizetik az áfát, ugyanakkor április elsejéig új mechanizmust dolgoznak ki az áfa-visszafizetés vonatkozásában; felfüggesztik a pénzügyi ellenőrzéseket, kivéve a távolról elvégezhetőeket, illetve azokat, ahol az adócsalás gyanúja forog fenn, a Magyarországgal és Bulgáriával közös határszakaszokon pedig szüneteltetik a csalás elleni ellenőrzéseket. Mindez a szükségállapot fennállása alatt, illetve az ezt követő harmincnapos időszakban marad érvényben. Ugyanakkor a március 25-i határidővel esedékes bevallások határidejét április 25-ig halasztják – áll a hatóság közleményében.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2480
szavazógép
2020-03-18: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

A bankok egyéni megoldásokat javasolnak a részletfizetésre (A Koronavírus-járvány következményei)

A romániai bankok siettek bejelenteni, hogy a koronavírus-járvány miatt egy időre fizetési moratóriumot biztosítanak ügyfeleiknek, vagyis elnapolják az esedékes részletek kifizetését, ám mindez – egyes szakértők szerint – a későbbiekben visszaüthet. Annál is inkább, mert más országoktól eltérően nincs egységes megoldás, a kereskedelmi bankok maguk döntenek az ügyfeleknek nyújtott kedvezményekről, halasztásokról.
2020-03-18: Pénz, piac, vállalkozás - :

Külföldi tőkeberuházások

Januárban 9,6 százalékkal, 451 millió euróra csökkent a külföldi közvetlen tőkeberuházások összege Romániában a tavaly januárihoz mérten – közölte a központi bank.