Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Felfüggesztett termelések

2020. március 18., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A koronavírus-járvány miatt két-három hétre felfüggeszti a termelést európai üzemeinek többségében a német Volkswagen-csoport, a világ legnagyobb autógyártó társasága – jelentették tegnap német hírportálok Herbert Diess vezérigazgatóra hivatkozva.

  • Fotó: Totalcar
    Fotó: Totalcar

A spanyolországi, portugáliai, olaszországi és szlovákiai üzemek már a héten leállnak – közölte Herbert Diess. A vezérigazgató kiemelte, hogy az új típusú koronavírus terjedése révén egyre csökken a kereslet, és bizonytalan a gyártáshoz szükséges termékek, alkatrészek ellátása. A Volkswagen-csoport tavaly 10,97 millió járművet értékesített, így sorrendben a hatodik éve szerezte meg az első helyet az autógyártó társaságok rangsorában. A második a japán Toyota 10,74 millió eladott járművel. A német cég a legutóbbi, februári előrejelzésében még azzal számolt, hogy 2020-ban is hasonló nagyságrendben értékesítenek gyártmányokat. A csoporthoz a névadó Volkswagen mellett az Audi, a Bentley, a Bugatti, a Lamborghini, a Porsche, a Seat és a Skoda autómárka, valamint a Ducati sportmotorkerékpár tartozik, és saját márkájú haszonjárművei mellett a Scania és a MAN tehergépjárműveket is a Volkswagen gyártja. * Az intézkedés az Audi Hungaria Zrt. győri gyárát is érinti, ahol a tervek szerint hétfőtől áll le a termelés. 

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2478
szavazógép
2020-03-18: Pénz, piac, vállalkozás - :

Külföldi tőkeberuházások

Januárban 9,6 százalékkal, 451 millió euróra csökkent a külföldi közvetlen tőkeberuházások összege Romániában a tavaly januárihoz mérten – közölte a központi bank.
2020-03-18: Világfigyelő - :

Háborúban áll a világ a koronavírussal

Feltartózhatatlanul terjed Európa- és világszerte a koronavírus, a kormányok egyre radikálisabb intézkedésekre kényszerülnek a fertőzés lassítása érdekében. A latin-amerikai országok sorra zárják le határaikat, miközben Európában Spanyolország és Olaszország után Franciaországban is általános karantént rendeltek el az új koronavírus-járvány miatt. A legfrissebb adatok szerint világszerte már legalább 190 ezren fertőződtek meg a kórokozóval, a halálesetek száma több mint 7500, a gyógyultaké pedig mintegy 80 ezer.