KézdivásárhelyÚjabb intézkedések a szükségállapot idejére

2020. március 18., szerda, Közélet

Kézdivásárhely önkormányzata újabb intézkedésekről döntött a koronavírus miatt kialakult helyzetben. Közölték: a szükségállapot ideje alatt érvényben maradnak a jogi személyek működési engedélyei, tehát nem kell külön bemenni a városházára azok meghosszabbítására. A lakónegyedek parkolóhelyeinek bérleti szerződése is érvényes marad a szükségállapot végéig, nem kell azokat hosszabbítani. Az ügyfeleket időben értesítik, amint változás áll be. A városházán az ügyfélfogadás korlátozott módon történik, előzetes egyeztetés után, de javasolják az e-mailes vagy telefonos érdeklődést, kapcsolattartást.

A szükségállapot idején a polgármester, alpolgármester és főjegyző személyes fogadóórái is elmaradnak. Ez idő alatt a lakosok e-mailben tehetik fel kérdéseiket a cabinet@kezdi.ro címen. Április 30-ig meghosszabbították a sport- és kulturális pályázatok leadási határidejét, és új hazásságkötési kéréseket egyelőre nem fogadnak.

Március 17-től a Kézdivásárhelyi Szociális Igazgatóság felfüggeszti az ügyfélfogadást, ez legfőképp az időskori, a szociális- és a fogyatékossegély-kérvényeket érinti. Szünetel a gyermeknevelési pótlékra, a gyermekpénzre és más szociális segélyre irányuló kérvények átvétele is. Az intézkedés kitér a szociális étkezde működésére is: a jogosultak ebben az időszakban becsomagolva kapják meg az ételt, az étkezde zárva tart. A szociális szolgáltatásokra vonatkozó formanyomtatványokat a kezdi.ro honlapon a helyi szociális igazgatóság felületén érhetik el. A kitöltött és szükséges dokumentumokat e-mailben várják a spas.targusecuiesc@gmail.com és/vagy az erzsebet.szabo@kezdi.ro címre.

Továbbá felhívják a lakosság figyelmét, hogy minden kérvény, beadvány, petíció, vészhelyzet-bejelentés vagy információkérés telefonos úton lehetséges hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között a 0267 361 974/114-es belső számon vagy  a 0267 361 652-es faxszámon, illetve e-mailben a spas.targusecuiesc@gmail.com címen.

A Gosp-Com Kft. mától megkezdi a tömbházak közötti szemétgyűjtő szigetek fertőtlenítését, valamint a konténerek mosását és fertőtlenítését is. A hulladékgyűjtő autókat rendszeresen fertőtlenítik, ahogyan folyamatosan zajlik az utak és utcák fertőtlenítése is. A Gosp-Com Kft. felhívja az érdeklődők figyelmét, hogy március 22-én, vasárnap a zöldségpiacot fertőtlenítés miatt bezárja, de március 23-ától, hétfőtől a megszokott órarend szerint újra működni fog.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1503
szavazógép
2020-03-18: Közélet - Bokor Gábor:

Bezárnak a kovásznai szállodák

Visszaesik a vendégforgalom Kovásznán. Egyes szállodák bezárnak, mások csökkentett kapacitással működnek tovább.
 
2020-03-18: Közélet - :

Elhalasztják a liciteket

Bizonytalan időre felfüggeszti a lakónegyedi parkolók bérbeadására vonatkozó versenytárgyalásokat a sepsiszentgyörgyi városháza.