Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

JégkorongTörölték a divízió I/A-világbajnokságot

2020. március 20., péntek, Sport

A Nemzetközi Jégkorong-szövetség (IIHF) a koronavírus-járvány terjedése miatt törölte a magyar válogatottat is felvonultató, április 27. és május 3. között kiírt ljubljanai divízió I/A-világbajnokságot. A májusban esedékes svájci elit vb megrendezéséről még nem született döntés.

  • A magyar jégkorong válogatott
    A magyar jégkorong válogatott

A mostani határozat azt jelenti, hogy a magyar válogatott nem lép pályára a tornán, amelyen sorrendben a dél-koreai, az osztrák, a francia, a házigazda szlovén, valamint a többnyire székely hokisokból álló román csapattal találkozott volna.

Az IIHF ugyancsak törölte a divízió I/B-világbajnokságot, amelyet szintén április 27. és május 3. között tartottak volna Katowicében, Lengyelországban. A szövetség már korábban törölte a divízió II- és III-világbajnokságokat minden korosztály számára, korábban pedig a női elit világbajnokságot is, amelyen a magyar csapat fennállása során először szerepelt volna.

„Sajnos ebben az időben nem lehet komolyabb döntéseket hozni a 2020-ban rendezendő világbajnokság megtartásával kapcsolatban. Az érdekelt felek, valamint a világbajnokságon részt vevő válogatottak szövetségei nyíltan megvitatták a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos nagyon összetett helyzetet” – mondta René Fasel, az IIHF elnöke.

Az elmúlt hetekben, napokban a nemzeti bajnokságok világszerte sorra leálltak, edzeni sem lehetett, leálltak az NHL küzdelmei is, Európában sok helyen még a jégpályákat is leolvasztották. A jelentősebb ligák közül csak az orosz bázisú KHL rájátszása folyik, ám ott is egy hét szünetet rendeltek el.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2333
szavazógép
2020-03-20: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a bölöni születésű id. TANA BÉLA szerető szíve életének 76., házasságának 51. évében megszűnt dobogni.
Drága halottunk földi maradványait 2020. március 21-én 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a bölöni ravatalozóból az unitárius temetőben.
Részvétfogadás 2020. március 20-án 15–18 óráig és a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család
1649
2020-03-20: Sport - :

Tom Brady Floridába igazolt (Amerikai futball)

Hivatalosan bejelentette Tom Brady, a New England Patriots irányítója, hogy véget ér hosszú és sikeres karrierje a csapatnál. A hatszoros Super Bowl-győztes, 42 éves játékos a Tampa Bay Buccaneers együttesénél folytatja pályafutását.