Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Fekete március

2020. március 21., szombat, Belföld

Az emlékezés fontosságát hangsúlyozta a harminc éve Marosvásárhelyen történt – fekete márciusként elhíresült – magyarellenes események kapcsán Szili Katalin tegnapi közleményében.

A Kárpát-medencei autonómiatörekvések egyeztetéséért felelős miniszterelnöki megbízott felhívta a figyelmet arra is, hogy azóta felnőtt egy újabb generáció, „akiknek ismerni és tudni kell, hogy az európai alapelvek betartása csak akkor lehet teljes, ha a szülőföldjükön kisebbségben élő közösségek számára az identitás kiteljesítése, megélése és az önigazgatás lehetősége biztosított”. A nemzeti önazonosság megőrzésének alapja az anyanyelvi oktatás és az ehhez szükséges intézmények fenntartása, az autonómia különböző formáinak a nemzetközi szabályok és modellek szerinti megvalósítása – szögezte le a politikus. Ugyancsak a fekete márciussal kapcsolatban adott ki tegnap nyilatkozatot Tőkés László is, melyben az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke azzal a felhívással fordult Klaus Iohannis államelnökhöz, hogy szerezzen érvényt az igazság kiderítésére és a vétkesek megbüntetésére vonatkozó kijelentéseinek mind az egykori „terroristák” vérengzései, mind a marosvásárhelyi események, valamint a bukaresti bányászjárás garázdálkodásai tekintetében.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2476
szavazógép
2020-03-21: Belföld - :

Magyarország kölcsönösséget vár el

Az RMDSZ kolozsvári székházában Kelemen Hunorral történt tegnapi találkozója utáni sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kijelentette: az elmúlt napokban Románia külügyminiszterének vagy budapesti nagykövetének nem volt olyan kérése, amelyet Magyarország ne teljesített volna, és igyekeznek ezután is segíteni. Megemlítette: lehetővé tették a hazatérő román állampolgároknak, hogy a kijelölt útvonalon átjussanak Magyarországon.
2020-03-21: Máról holnapra - Mózes László:

Gyorsan és eredményesen segíteni

Kétszer segít, aki gyorsan segít, s ez különösen igaz most, vírusidőben. Míg az állami szektorban dolgozók könnyebben átvészelik ezt az időszakot, a magánszféra nagy megpróbáltatások elé néz. Főként a kisvállalkozások tulajdonosai és alkalmazottai aggódnak – megalapozottan, mert nekik az egészségért folytatott küzdelem mellett a gazdasági túlélésre is figyelniük kell.