Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Női kosárlabdaHosszabbítottak a kosártilalmon

2020. március 23., hétfő, Sport

Pénteken a Román Kosárlabda-szövetség április 14-ig meghosszabbította a felnőtt és az utánpótlás bajnokságok felfüggesztését. Mint ismert, a szakszövetség március 12-én jelentette be, hogy a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedések miatt március 31-ig szünetelteti mind a női, mind a férfi Nemzeti Liga küzdelmeit, most ezt az időszakot tolták ki.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

A Román Kosárlabda-szövetség döntése alapján az érvényben lévő harmincnapos szükségállapot alatt tilosak az edzések, ezzel védik a sportolók, a szakmai stábok és a klubalkalmazottak egészségét. Emellett egy későbbi dátumra halasztották az eredetileg április 14-re meghirdetett közgyűlést is. Az új határozatokat a csapatokkal egyeztetve hozta meg a szövetség.

„A döntését követően klubunk egyeztetett játékosainkkal, akik példamutatóan és megértően viszonyultak a kialakult helyzethez. Néhányan már hazautaztak, páran a városban maradtak, viszont teljes mértékben betartják a hatóságok javaslatait, és otthonaikban töltik az idejük nagy részét. Mindenki megértette, hogy ebben a rendhagyó helyzetben egyelőre semmi biztosat nem tudunk, és klubunk sok esélyt nem lát a bajnokság folytatására. A szakszövetségnél az esetleges eredményhirdetésről egyelőre nem esett szó. Visszatekintve az elmúlt hónapokra, elmondhatjuk, hogy a koronavírus-járvány ellenére újabb sikeres szezon van mögöttünk. Az alapszakaszban mind a tizenkét mérkőzésünket megnyertük, a középszakaszban pedig kilenc győzelem és egy vereség volt a mérlegünk, így a rájátszásnak sorozatban hatodszor vághattunk neki első kiemeltként. Ötödször ünnepelhettünk Román Kupa-győzelmet, valamint az Európa-kupában kijutottunk a csoportból, nyolc mérkőzésből ötször győztesen hagytuk el a pályát. A sport és a kosárlabda az életünk szerves része, ám az egészség mindennél fontosabb. Arra kérjük szurkolóinkat, hogy a következő hetekben, hónapokban hallgassanak a hatóságok tanácsai­ra. A megbetegedés elkerülése érdekében mindenki vigyázzon magára és maradjon otthon! Bízunk abban, hogy a következő hónapokban minden rendbe jön, s ha hamarabb nem is, októbertől ismét vállvetve küzdhetünk a Nemzeti Ligában és a nemzetközi kupában egyaránt” – nyilatkozta Rusz István, a Sepsi-SIC ügyvezető igazgatója, aki a csapat nevében köszöni a szurkolóknak, hogy a mostani idényben is az együttes mellett voltak és mindegyik mérkőzésen biztatták a lányokat.

A zöld-fehér mezes alakulat közösségi oldalán a négyszeres bajnokcsapat kapitánya, Annemarie Gödri-Părău a következőket nyilatkozta a 2019–2020. évi idénnyel és a kialakult példátlan helyzettel kapcsolatosan: „Rendkívül büszke vagyok a csapatunkra, és arra, amit a bajnokságban véghezvittünk: az alapszakaszt az első helyen zártuk 21 győzelemmel és mindössze egy vereséggel, emellett egy újabb Román Kupa-győzelmet ünnepelhettünk. Nem utolsósorban szeretnék gratulálni együttesünknek az Európa-kupában elért kiváló teljesítményhez, hiszen kijutottunk a csoportból, nyolc mérkőzésből ötöt megnyertünk. Minden kosárlabda-kedvelőnek sok egészséget kívánok, és bízom benne, hogy hamarosan jó körülmények között találkozhatunk!” (t)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2332
szavazógép
2020-03-23: Emlékezet - Józsa Lajos:

Vaskapu helynevek Székelyföldön

A Vaskapu helynevet régészek és nyelvészek rég kutatják. Eredetét pontosan nem tudták meghatározni, viszont a Demir-Temir kapuk török-mongol változata is többször előfordul a Kárpát-medencében, ahol több mint nyolcvan, a Vaskapu helynévhez köthető megnevezés található.
2020-03-23: Sport - Miska Brigitta:

Reménytelennek tűnik a májusi folytatás (Labdarúgás)

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) és a román labdarúgók szakszervezete (AFAN) úgy véli, a bajnokságok – köztük az élvonalbeli is – a legvalószínűbb forgatókönyv szerint leghamarabb csak május 16-án folytatódhatnak, viszont a pesszimistább eshetőség szerint a csapatok csak júniusban léphetnének ismét pályára.