Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Merkel karanténban

2020. március 23., hétfő, Világfigyelő

Házi karanténba vonul Angela Merkel német kancellár, mert koronavírus-fertőzést mutattak ki egy orvosánál – közölte tegnap a szövetségi kormány szóvivője.

Steffen Seibert közleménye szerint Angela Merkelt vasárnapi sajtótájékoztatója után arról értesítették, hogy kimutatták az új típusú koronavírus jelenlétét egy orvos szervezetében, aki péntek délután tüdőgyulladást okozó pneumococcus baktérium elleni védőoltást adott be neki megelőzés céljával. A kormányfő úgy döntött, hogy azonnali hatállyal házi karanténba vonul, munkáját otthonról folytatja. Karanténba vonulását megelőzően Merkel bejelentette: az emberek közötti közvetlen fizikai kapcsolatok további korlátozásáról állapodtak meg a német tartományok és a szövetségi kormány a koronavírus-járvány lassítása érdekében. A legfontosabb, hogy kettőnél több ember nem tartózkodhat együtt közterületen, kivéve, ha mind ugyanabban a háztartásban élnek.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2507
szavazógép
2020-03-23: Világfigyelő - :

Koronavírus a világban

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma 307 278-ra nőtt vasárnap reggelre szerte a világon a Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint. A halálesetek száma 13 049, 92 373 ember meggyó­gyult.
2020-03-23: A múlt hét - Kuti János:

Mi /vagy ki/ a veszélyesebb?

Prefektusunk március 15-e tiszteletére megbüntette Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármestert tízezer lejre a városban az ünnep alkalmából kitűzött magyar zászlók miatt. A polgármester errefel azt mondta, hogy „a Kovászna megyei prefektus nem fogta fel, hogy a koronavírus az ellenség, nem a magyarok”.