Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Koronavírus és szükségállapotA turizmus a legnagyobb vesztes

2020. március 23., hétfő, Közélet

A koronavírus és a szükségállapot legnagyobb vesztese országos és világszinten a turizmus és a vendéglátás – vélekedett Daragus Attila, Torja polgármestere, a Kovászna Megyei Faluturisztikai Szövetség elnöke, az országos szervezet alelnöke.

  • Üresek a bálványosi szállodák. A szerző felvétele
    Üresek a bálványosi szállodák. A szerző felvétele

Mint kifejtette, esetében a szükségállapot idejére vissza kellett mondania minden bálványosi vendéget, minden szállodafoglalást, de jelenleg is fizetik a személyzetet, annak ellenére, hogy a bevételi források megszűntek. Lassan, de biztosan közeledünk a csőd felé – hangsúlyozta Daragus Attila. Arra a kérdésünkre, mit lehet ebben a kényszerhelyzetben tenni, hogy ne veszítsék el a személyzetet, Daragus elmondta: a személyzetet a szükségállapot idejére elküldik fizetett szabadságra. Az ortodox húsvétra a külföldről és belföldről lefoglalt helyekért már kérik vissza az előleget, amit természetesen visszaadnak, mivel nem veszíthetik el a vendégeiket.

A turisztikai szakember szerint nagyon rosszul néz ki az idei év nem csak a székelyföldi megyékben, hanem másutt is. Ki kell mondani: idén nem lesz turizmus – szögezte le Daragus Attila, aki szerint a bárok, vendéglők és éttermek bezárása újabb nehéz csapást jelent az ebből élő vállalkozók számára. Ha a kormány nem hoz megfelelő intézkedéseket, biztosan haladnak a csőd felé. Bálványoson három állandó lakos él, ellenben az itt dolgozó alkalmazottak száma mintegy százötven, ennyi embernek biztosít megélhetést a vendéglátás. Olyan időszak következik most, amikor a turizmusban és a kapcsolódó szolgáltatásokban hatalmas veszteségeket könyvelnek majd el, hiszen a taxitársaságok, az üzemanyagtöltő állomások mind a turizmustól függnek, de helyben még az állattartókra, zöldségtermesztőkre is negatívan hat a helyzet. Ha már zárva lesznek, a kényszerhelyzetben hozzálátnak a szabadtéri strand építéséhez – ütött meg valamivel bizakodóbb hangot Daragus Attila.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 1981
szavazógép
2020-03-23: Máról holnapra - Demeter J. Ildikó:

Vizsgaidőszak

A koronavírus terjedésével együtt növekszik a feszültség is: a hatóságok fokozatosan szigorítanak, a lakosság pedig egyre nehezebben viseli a tiltásokat. És nem csupán a szobafogságba került gyermekek és fiatalok: a jelek szerint az idősek jelentős része is rosszul alkalmazkodik a helyzethez (noha megéltek már zordabb időket), többen és többet járnak ki a kelleténél. Az iskolákat 12 napja zárták be Romániá­ban, a szükségállapot egy hete tart, a részleges kijárási tilalom ma este lép érvénybe. De vajon meddig? És mi jöhet még? Teljes kijárási tilalom, adagra árult élelmiszer, katonai diktatúra?
2020-03-23: Közélet - :

Iskolában nincs helye kampánynak (Barót)

Közösségi oldalán osztotta meg a Baróti Szabó Dávid Líceum igazgatója azzal kapcsolatos álláspontját, hogy nemrégiben az egyik baróti független polgármesterjelölt – Benedek-Huszár János – a több évtizede épülő campusnál tartott sajtótájékoztatót, ahol bejelentette, hogy indul a 2020-as helyhatósági választásokon. Ahogy megjelentek a sajtóban az eseménnyel kapcsolatos hírek, beszámolók, már többen is nem tetszésüket fejezték ki azért, hogy ilyen célra használtak fel egy iskolaépületet, és több fórumon is tiltakoztak ez ellen.