Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kórházi intézkedésekCsak a sürgősségi eseteket látják el

2020. március 23., hétfő, Belföld

Tizennégy nappal elhalasztanak minden olyan sebészeti beavatkozást és kórházi kezelést vagy kivizsgálást, amely nem sürgősségi jellegű – tájékoztat a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). A rendelkezés keddtől érvényes, és az a célja, hogy megfékezzék a koronavírus terjedését az egészségügyi intézményekben. Hétfőn két katonai repülőgéppel érkeztek egészségügyi védőfelszerelések Németországból és Törökországból, nemsokára megnyitják Otopeni-ben a ROL2 mobil kórházat.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A Marcel Vela belügyminiszter által jóváhagyott intézkedés azt is magában foglalja, hogy 14 napra felfüggesztik a beütemezett orvosi vizsgálatokat is az állami és magánkórházak járóbeteg-kezelő részlegein. A rendelet megjelenésétől számított 48 órán belül hazaengedik a kórházakból azokat a betegeket, akik nem szorulnak feltétlenül kórházi ellátásra. A kórházvezetőségek önállóan dönthetnek a munkabeosztás átszervezéséről és az ügyeletekről. Az átszervezés nem érinti az alkalmazottak fizetését – tájékoztat a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

Jelen pillanatban 2653 intenzív terápiás ágy és 1361 lélegeztezőgép áll az új koronavírussal megfertőzött személyek rendelkezésére – közölte továbbá a GCS, hozzátéve, hogy jelenleg az országban 8612 koronavírusteszt áll rendelkezésre. A G4Media.ro portálhoz eljuttatott közlemény szerint az országban jelenleg 11 egészségügyi intézményben végeznek koronavírusteszteket, a kormány pedig az egészségügyi minisztérium rendelkezésére bocsátotta az összes gyógyszert és egészségügyi berendezést, ami segíthet a koronavírussal megfertőzött betegek kezelésében.

Hétfön két katonai repülőgéppel érkeztek egészségügyi védőfelszerelések Németországból és Törökországból – tájékoztatott hétfőn a védelmi minisztérium, bejelentve azt is, hogy nemsokára megnyitják Otopeni-ben az Ana Aslan Intézet udvarán felállított ROL2 mobil kórházat. Jelenleg még zajlanak bizonyos belső munkálatok, amelyeket hamarosan befejeznek, majd amilyen gyorsan csak lehet, elvégzik a közművesítést és elhelyezik az orvosi berendezéseket. Miután a szükséges engedélyeket megkapják, a mobil kórház működőképes lesz.

A minisztérium arról is beszámolt, hogy jelenleg több mint 140 katona vesz részt 15 küldetésben, ezek között van az említett mobil kórház berendezése, illetve a járványügyi szűrések elvégzése. A tárca hangsúlyozta még, hogy országszerte teljes kapacitáson működnek a katonai egészségügyi intézmények.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1158
szavazógép
2020-03-24: Világfigyelő - :

Koronavírus-járvány Európában

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma 339 041-re nőtt hétfő reggelre szerte a világon a Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint. A halálesetek száma 14 705, 98 799 ember pedig meggyógyult. A baltimore-i egyetem összesítése szerint a vírusfertőzést 167 országban és területen mutatták ki. A diagnosztizált esetek száma azonban nem tükrözi pontosan a valóságot, az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott az elvégzendő tesztek száma, valamint a számontartás kritériumai is különböznek egymástól.
2020-03-24: Elhalálozás - :

Elhalálozás