Csend Kovásznán

2020. március 24., kedd, Közélet

A kovásznaiak megfogadták a kijárással kapcsolatos ajánlásokat, betartják a szabályokat. Az elmúlt hétvégén szinte kihalt volt a fürdőváros, holott a szombat általában a legmozgalmasabb nap itt. Ekkor zajlik a heti vásár, ahol nemcsak helybeliek, de a környező településekről érkezők is szívesen szerzik be a szükségeseket.

  • Kovásznán üresek a parkolók, zárva a szállodák
    Kovásznán üresek a parkolók, zárva a szállodák

Az elmúlt szombaton viszont nem nyitott ki a piac, a főút egyik sávját sem zárták le időszakosan a szokásos módon. A bejáratra illesztett hirdetésen a polgármesteri hivatal közölte: a koronavírus-járvány miatt meghatározatlan ideig szombatonként zárva lesz a piac. A tiltás nem csak a zöldségárusokra vonatkozik, nem nyithatnak az ipari termékeket forgalmazó butikok, a kirakóvásár is szünetel. Viszont volt mozgás a Kovászna-patak melletti barompiac előtti téren.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 220
szavazógép
2020-03-24: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Tömeges elbocsátás és kényszerszabadság között

Megjelent szombaton a Hivatalos Közlönyben az a sürgősségi kormányrendelet, amely támogatást nyújt a kis- és középvállalkozóknak a koronavírus-járvány előidézte helyzetben. A megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökségnél napról napra egyre többen érdeklődnek a kényszerszabadságra küldött alkalmazottak bértámogatásáról. Sajnos, van olyan háromszéki társaság is, amely bejelentette dolgozóinak tömeges elbocsátását.
2020-03-24: Máról holnapra - Mózes László:

A vírus nem válogat

Az eddigi legmagasabb növekedést mutatják a tegnap bejelentett romániai koronavírus-fertőzöttségről szóló hivatalos adatok: egyetlen nap leforgása alatt 143 új megbetegedést bizonyítottak, ezzel pedig 576-ra emelkedett az ismert esetek száma. Eközben 73 gyógyultról tudunk, ez nem jelentéktelen arány, ám aggasztó, hogy az elhunytak száma is sokasodik.