Visszahelyezték Háromszékre a főfogyasztóvédőt

2020. március 24., kedd, Közélet

Gheorghe-Mircea Diacon hétfőtől ismét a Kovászna megyei fogyasztóvédelmi hivatal vezetői tisztségét tölti be. Egy februári döntéssel három hónapra áthelyezték a Beszterce-Naszód megyei hivatal élére, ám egyetlen hónap múltán az országos hatóság vezetője visszahelyezte őt Kovászna megyei hivatalába.

  • Fotó: Facebook / Mircea Diacon
    Fotó: Facebook / Mircea Diacon

Mircea Diacon megyei főfogyasztóvédőt, aki 2013 januárja óta tölti be kisebb megszakításokkal a tisztséget, többször is áthelyezték, és a viselt dolgai miatti politikai tiltakozások nyomán korábban egyszer már elhelyezték Háromszékről. Előbb felfelé buktatták, 2018 decemberében a Brassó, Fehér, Hargita, Maros, Kovászna és Szeben megyét ellenőrző, brassói székhelyű regionális fogyasztóvédelmi főfelügyelőség élére nevezték ki. Szűk két hónap múltán, tavaly februárban a Beszterce-Naszód megyei fogyasztóvédelmi hivatal élére helyezték át időlegesen. Diacon akkor megfellebbezte az áthelyezési rendeletet. A Kovászna Megyei Törvényszék helyt adott a keresetnek, így Diacon májusban visszakerült a Kovászna megyei fogyasztóvédelmi hivatal élére. Idén februárban ismét visszaküldték Besztercére. Az áthelyezés három hónapra szólt, ám Edouard Cozminschi országos főfogyasztóvédő március 19-i rendelete értelmében az áthelyezés 23-i hatállyal megszűnt.

Mircea Diacon botrányos viselkedéséről többször írtunk lapunk hasábjain. A rendőrségtől elbocsátott, a polgárőrségtől kirúgott férfi kötött már bele „székely ízű” termékekbe, taxisok SIC feliratú matricáiba, rendőri kísérettel zavart meg Árkoson egy rászoruló vallásórás gyermekek számára szervezett unitárius egyházi tábort, egy sepsiszentgyörgyi vendéglőben pedig ittasan, szolgálati idején kívül, de hivatali tisztségével kérkedve követelt megkülönböztető bánásmódot, és kisajátította a zenekart. Ezt követően dulakodásba keveredett, és egy kamionsofőr betörte az orrát. Több mint másfél éve Rétyen részegen balesetezett személygépkocsijával. A Sepsiszentgyörgyi Ügyészségnek mindeddig nem sikerült összeállítania a vádiratot.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 220
szavazógép
2020-03-24: Máról holnapra - Mózes László:

A vírus nem válogat

Az eddigi legmagasabb növekedést mutatják a tegnap bejelentett romániai koronavírus-fertőzöttségről szóló hivatalos adatok: egyetlen nap leforgása alatt 143 új megbetegedést bizonyítottak, ezzel pedig 576-ra emelkedett az ismert esetek száma. Eközben 73 gyógyultról tudunk, ez nem jelentéktelen arány, ám aggasztó, hogy az elhunytak száma is sokasodik.
2020-03-24: Közélet - :

Elhunyt Nagy Alfréd

Hosszú éveken át tartó betegsége végén március 23-án, hétfő reggel végső búcsút vett tőlünk Nagy Alfréd kollégánk. Frédi meghatározó művésze volt a Tamási Áron Színháznak, nemcsak emlékezetes alakítások hosszú sora fűződik a nevéhez, hanem fontos közösségépítő szerepet is játszott a társulatban.