Elfogadják a kézzel írott nyilatkozatot

2020. március 24., kedd, Közélet

Kézzel is megírható az a nyilatkozat, melyet magunkkal kell vinnünk ezentúl, ha este tíz óra után kell elhagynunk lakhelyünket – közölte a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

Az űrlap letölthető a belügyminisztérium és más hatóságok honlapjáról is. A személyes adatok – lakcím, személyazonosító irat száma – feltüntetése mellett arról kell saját felelősségre nyilatkozni, hogy milyen időszakban leszünk távol, illetve milyen okból hagyjuk el otthonunkat: munkavégzés, halaszthatatlan orvosi vizsgálat, bevásárlás a lakhely közelében, idősek, betegek vagy gyermek ellátása, kísérete, esetleg egyéb sürgős intéznivaló. Fontos tudni: ezt a nyilatkozatot igazoltatás esetén a személyazonosságival együtt kell bemutatni a rendőrök, csendőrök vagy a helyi rend­őrség kérésére. A megyei rendőr-felügyelőség tájékoztatása szerint a hatóságoknak jogukban áll ezeket az iratokat lefényképezni. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 223
szavazógép
2020-03-24: Közélet - :

Elhunyt Nagy Alfréd

Hosszú éveken át tartó betegsége végén március 23-án, hétfő reggel végső búcsút vett tőlünk Nagy Alfréd kollégánk. Frédi meghatározó művésze volt a Tamási Áron Színháznak, nemcsak emlékezetes alakítások hosszú sora fűződik a nevéhez, hanem fontos közösségépítő szerepet is játszott a társulatban.
2020-03-24: Közélet - Nagy D. István:

Az ifjúsági szervezetek is beszálltak, beindultak az akciók (Segítség időseknek, rászorulóknak)

Tegnap reggeltől két, az időseknek és rászorulónak szóló összehangolt segélyszolgálat is beindult a megyében. Sepsiszentgyörgyön a Kovászna Megyei Vöröskereszt koordinálásával, több civil szervezet, valamint az önkormányzat részvételével indult el a szolgáltatás. A Magyar Ifjúsági Értekezlet kezdeményezésére hasonló programok indultak a megye városaiban is.