LabdarúgásA Puskás Aréna nyerte az Év stadionja címet

2020. március 25., szerda, Sport

A tavaly novemberben átadott Puskás Aréna nyerte a 2019-es Év stadionja címről döntő szavazást. A futballarénákkal foglalkozó stadiumdb.com honlap által meghirdetett verseny kiírása alapján 19 ország 21 létesítménye közül választhatták ki az öt legjobbat a szavazók.

  • Fotó: portfolio.hu
    Fotó: portfolio.hu

A portál beszámolója alapján a világ 127 országából 30 632 voks érkezett, ezek majdnem felét, közel 14 955 ezer szavazatot a budapesti stadion kapta (57 613 pont). A közlemény szerint a november 15-én felavatott létesítményre a világ minden tájáról, így a többi között Indonéziából, Argentínából, Lengyelországból, Nagy-Britanniából, az Egyesült Államokból és a Fülöp-szigetekről is érkeztek voksok.

A legjobbnak ítélt stadionra öt, a másodikra négy, a harmadikra három, a negyedikre kettő, az ötödikre pedig egy csillagot kellett adniuk a voksolóknak és a szavazatok összesítése, valamint szakértő építészek véleménye alapján ítélték oda az Év stadionja díjat. A listára csak a tavaly átadott és legalább 10 ezer néző befogadására alkalmas arénák kerülhettek fel, s a Puskás Aréna mellett a dunaszerdahelyi MOL Aréna (4. hely, 33421 pont) és zsilvásárhelyi (Târgu Jiu/18. hely, 10529 pont) Municípiumi Stadion is versenyben volt. Szavazni március 15-ig lehetett a weboldalon.

A honlap emlékeztetett: tavaly a szakmai zsűri a DVTK arénáját választotta az év legszebbjének.

A díjnyertes Puskás Aréna lesz az egyik helyszíne a koronavírus-járvány miatt idén nyárról a jövő évre halasztott labdarúgó Európa-bajnokságnak. A 2021. június 11-től július 11-ig tartó kontinensviadalon három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek a stadionban, 2022 májusában pedig az Európa-liga fináléja zajlik majd a budapesti arénában.

 

Elnapolt döntők

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elhalasztotta a férfi és a női Bajnokok Ligája, valamint az Európa-liga döntőjét a koronavírus-járvány miatt. Az UEFA hétfőn hivatalos honlapján közölte, hogy mindhárom finálénak új időpontot keresnek. A találkozókat májusban rendezték volna, az új időpontokról viszont még nem született döntés. A felfüggesztés előtt a BL-ben március 11-én, az EL-ben pedig másnap rendezték az utolsó meccseket, mindkét sorozat a nyolcaddöntőnél tart. A férfi Bajnokok Ligája döntőjét Isztambulban, a női finálét Bécsben, az Európa-liga idénybeli utolsó meccsét pedig Gdańskban játsszák.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1594
szavazógép
2020-03-25: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2020-03-25: Magazin - :

Kultúra a világhálón

A Műcsarnok, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház, a Várkert Bazár, a Budapesti Francia Intézet és több más kulturális intézmény jelentette be hétfőn, hogy ingyenesen elérhető online kulturális tartalmakkal jelentkezik.