Későbbi időpontban búcsúznak Nagy Alfrédtól

2020. március 25., szerda, Közélet

A Tamási Áron Színház társulata értesíti mindazokat, akik ismerték, tisztelték, szerették Nagy Alfréd színművészt, és szerették volna elkísérni őt utolsó útjára, hogy a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott intézkedések miatt a temetés szűk családi körben, mindössze nyolc ember jelenlétében fog lezajlani holnap 15 órától a sepsiszentkirályi unitárius temetőben.

A színház nagyra becsült művészei sorában őt is megillette volna a Tamási Áron Színház előcsarnokában felállított ravatal és a kollégák díszőrsége, a jelenlegi helyzetben azonban erre sincs lehetőség.

Azonban úgy döntött a színház, hogy egy későbbi időpontban, miután véget ér a járvány, és újra lehetőségünk lesz személyesen is találkozni egymással, szerveznek majd egy Nagy Alfrédhoz méltó megemlékezést a sírjánál, ahová akkor majd mindenkit szeretettel várnak.

Addig is holnap 20 órától a Tamási Áron Színház Facebook-oldalán a Bocsárdi László által rendezett Rómeó és Júlia című előadással tisztelegnek elhunyt kollégájuk emléke előtt. A 2002-ben bemutatott előadásban Rómeó szerepét játszotta Nagy Alfréd. Az eredeti darab ötödik felvonásában Rómeó így búcsúzik az élettől: „Örök alkum az uzsorás Halállal. / Jöjj, zord kísérő, szörnyű kalauz! / Kétségbeesett révész te, s verd a szirthez / Viharba fáradt, hányatott dereglyém.”

Nagy Alfréd hányatott dereglyéje most már megpihent. Pihenése legyen csendes, emléke áldott – zárul a közlemény.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 223
szavazógép
2020-03-25: Közélet - Iochom István:

Segítségnyújtás Kézdivásárhelyen

Az elmúlt héten több kézdivásárhelyi cég, civil szervezet és magánszemély ajánlotta fel segítségét a szükségállapot idején elsősorban az idős személyeknek, illetve a városi kórháznak.
2020-03-25: Közélet - Iochom István:

Távoktatás a Nagy Mózes Elméleti Líceumban

A minap Háromszék legrégebbi, az idén alapításának 340. évfordulóját ünnepelő kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceumban jártunk, ahol Bejan András igazgatóval a távoktatásról, annak előnyeiről és hátrányairól, valamint az iskola honlapján elindított online felületről beszélgettünk.