Az elkülönítésben segít a megyeháza

2020. március 27., péntek, Közélet

Kovászna Megye Tanácsa ingyenes használatra felajánlotta a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórháznak az Árkosi Felnőttoktatási Központ 30 szobáját arra célra, hogy azok a kórházban és a mentőszolgálatnál dolgozók, akiknél magas a fertőzésveszély, és szeretnék családtagjaikat megóvni, használhassák.

Az orvosok, asszisztensek, ápolók, mentősök vannak a leginkább kitéve a fertőzésnek, éppen ezért gondolták, hogy a Sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola árkosi központjának szobáit ingyenesen elérhetővé teszik azok számára, akik a frontvonalban teljesítenek szolgálatot és hazatérve veszélyeztethetik családtagjaikat – közölte Tamás Sándor tanácselnök. Kérik továbbá mindazokat a szállásadókat, akik a megyeszékhelyen és környékén működnek, hogy segítsenek, kapcsolódjanak be a kezdeményezésbe. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2020-03-27: Közélet - Fekete Réka:

Bővült a családorvosok jogköre (Szükségállapotban)

A járóbeteg-rendelők működésének átmeneti felfüggesztése idején, szakorvosi javaslat alapján a családorvosok kiállíthatják bizonyos kategóriákba tartozó krónikus betegek receptjeit. Akinek ellenben halaszthatatlan szakvizsgálatra van szüksége, a sürgősségi osztályon kell jelentkeznie. A zárt kórházi patikákban forgalmazott készítményeket és az inzulint továbbra is csak szakorvos írhatja fel.
2020-03-27: Belföld - :

Tegnap óta 263 új eset

Románia területén 1292 személynél mutatták ki eddig a koronavírussal való fertőződést, közülük 24-en meghaltak – közölte a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). A legutóbbi jelentés óta 263 új esetet jegyeztek. Az új fertőzöttek 0 és 94 év közöttiek. 13.611 személy nem tartotta be a forgalomkorlátozásra vonatkozó rendelkezéseket, a rendőrség összesen 17.256.424 lej értékben rótt ki bírságot a szabélysértőkre.