Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Szaporodnak a betörések

2020. március 29., vasárnap, Közélet

Betörtek egy sepsiszentgyörgyi boltba péntekről szombatra virradó éjjel. A hírt megerősítette a rendőrség, miután szombaton a közösségi hálózaton már kiszivárgott, és az intézménynél érdeklődtünk.

A Kovászna megyei rendőrség közölte, hogy az elkövetők átmásztak a kerítésen, betörték az ajtót, a boltból élelmiszert és szeszes italt loptak. A rendőrség nem jelezte, de a Sas utcai kisboltról van szó. Az utcabeliek panaszkodnak, hogy az utóbbi időben elszaporodtak a betörések, három is történt magánházakba. A rendőrség közlése szerint egy 18 és egy 15 éves ifjú személyében azonosították a mostani elkövetőket. Őrizetbe vették őket, és kérik előzetes letartóztatásukat. A kivizsgálást minősített lopásért, illetve minősített lopásában való bűnrészességért folytatják.

Itt jegyezzük meg, hogy harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezték a csütörtök esti minősített rablás elkövetőit. Őrkőiek raboltak című tudósításunkban jeleztük, hogy egy szintén sepsiszentgyörgyi lakásból egy hattagú csoport tagjai raboltak, betörték az ajtót, bántalmazták és fenyegették a tulajdonost, kutakodtak a házban, és bizonyos pénzösszeggel távoztak. Egész pontosan 1660 lejt vittek el, közölte a sepsiszentgyörgyi ügyészség. A hivatal hozzátette, a bántalmazott házigazda sérülései 7–8 napos ellátást igényelnek. Érdekesség, hogy miután egy szomszéd értesítette a hatóságokat a betörésről, a kiérkező rendőrök elől a rablók az első emeleti lakás ablakán át menekültek, de később elkapták őket. Dima J., Dima E., Dima M., Dima E. M., Kozak D. és Mocsel M. jelenleg a megyei fogda vendégei.

Múlt pénteken az uzoni bankautomatát rabolták ki Brassó megyei bűnözők, szombaton este Szentivánlaborfalván ismeretlen álarcos elkövetők, miután elaltatták a házőrző kutyákat, erőszakkal behatoltak a P. családhoz, bántalmazták a férfit és a nőt is, és elvitték a házban levő pénzt. A közösségi oldalakra jegyzetelők úgy vélik, a járvány okán külföldről hazatérők között akadnak bűnözők, akik itthon folytatják tevékenységüket.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 1976
szavazógép
2020-03-28: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Tetemes bírságok, fokozott ellenőrzések

Immár 91 háromszékiről jelentette szombaton a kormánybiztosi hivatal, hogy intézményes karanténban vannak, az érintettek esetében teszteket végeznek, hogy kiszűrjék a koronavírus jelenlétét szervezetükben. Az egészségügyi hatóságok 3118 személy állapotát követik, ők otthonaikban tartózkodnak. A legutóbbi, pénteki tájékoztató óta két személy esetében oldották fel a karanténra vonatkozó rendelkezéseket, egészségi állapotuk jó, és hasonló intézkedés érvényes további 44, eddig lakhelyi elkülönítésben lévő személyre is.
2020-03-29: Belföld - :

Közel félezer új eset a hétvégén

1760-ra nőtt az új koronavírussal diagnosztizált személyek száma, 40-en elhunytak a regisztrált fertőzöttek közül – közölte a Stratégiai Kommunikációs Központ (GCS). A hétvégén összesen 468 új esetet azonosítottak, közülük a legfiatalabb nem töltötte még be az 1 évet, a legidősebb 89 éves.