Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

HáromszékTöbb mint százan intézményes karanténban

2020. március 29., vasárnap, Közélet

Meghaladta a százat vasárnap megyénkben az intézményes karanténban elhelyezettek száma, 108 személy esetében végeznek teszteket, hogy kimutassák szervezetükben a koronavírust. A prefektúra legutóbbi összesítése szerint a lakhelyükön elszigetelődve tartózkodók száma is meghaladta a 3300-at, mindannyiuk állapotát követik.

Intézményes karanténból ketten, lakhelyi elkülönítésben lévők közül 58 személy esetében oldották fel a vonatkozó korlátozásokat, miután egészségi állapotuk jónak bizonyult és betartották a hatósági rendelkezéseket. A rendőrség, csendőrség és helyi rendőrség tagjai továbbra is közös bevetéseken vesznek részt, vasárnapig 241 személyt és 79 gépkocsit kísértek át a megyén, 27 személyt a karanténra kijelölt központokhoz kísértek, az elkülönítésben lévők közül pedig 2285 érintettet kerestek fel. Továbbra is szigorúan büntetik az érvényben lévő rendeletek megszegését, a rendőrség 24 óra alatt 53 bírságot osztott – összesen több mint 79 ezer lej értékben –, míg a csendőrök négy alkalommal bírságoltak összesen 5500 lejre. A prefektúra beszámolójából kiderült, minden alkalommal a kijárási tilalmat megszegőket sújtották pénzbírsággal.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 1975
szavazógép
2020-03-29: Belföld - :

Himnusszal a koronavírus ellen

Marcel Vela belügyminiszter szombaton rendeletet adott ki arról, hogy a sürgősségi helyzet idején szombat és vasárnaponként 17 és 21 órakor a belügyminisztérium gépkocsijai hangszóróikon a román himnusz első három szakaszát közvetítsék.
2020-03-30: Elhalálozás - :

Elhalálozás