Új UAZ-ok limitált szériában

2020. március 30., hétfő, Autóvilág–Technika

Minden jel arra mutat, hogy a szovjet harckocsit az idők végezetéig gyártani fogják.

Az 1941-ben alapított UAZ, vagyis az Uljanovszki Autógyár 1957-ben dobta piacra a 450-es típusjelzésű kisteherautó- és mikrobuszcsaládot, melynek modernizált változatát, a 452-es kivitelt 1966-ban kezdték gyártani. A korábban a Magyar Honvédség által is nagy számban használt „Buhankát” mind a mai napig gyártják, most pedig egy limitált széria is készült a típusból, mely a keresztségben az Expedition nevet kapta. A 225/75 R16-os BFGoodrich All-Terrain gumikon gördülő UAZ masszív gallytörőrácsot, megerősített csomagtartót és hátsó létrát kapott. A kiváló terepjáró adottságokkal rendelkező modell hasmagassága 20,5 centiméter. A meghajtásról egy 2,7 literes 8 szelepes benzinmotor gondoskodik, mely egy ötfokozatú kézi váltón keresztül küldi 112 lóerős teljesítményét a négy kerékre. A 100 kilométeren 12,3 literes fogyasztású régi-új UAZ ára 974 900 rubel, vagyis átszámítva mintegy 55 ezer lej.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 753
szavazógép
2020-03-30: Autóvilág–Technika - :

60 éve született Ayrton Senna

Hatvan éve, 1960. március 21-én született a brazil Ayrton Senna, minden idők egyik legkiválóbb Forma–1-es pilótája. Sokan nem tudják, hogy a Forma–1 legendás háromszoros világbajnoka egykoron egy kerek lámpás Ladával is körbement a Hungaroringen.
2020-03-30: Autóvilág–Technika - :

Elkészült az egymilliomodik Tesla

Tizenkét évvel azután, hogy a Tesla legyártotta első járművét, egy Roadstert, március 10-én már az egymilliomodik elektromos autójuk elkészültét ünnepelték. Elon Musk alapító-vezérigazgató másnap a Twitteren tette közzé az új járgány, egy elektromos SUV képét.