Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Újabb óvintézkedések Kézdivásárhelyen

2020. március 31., kedd, Közélet

Kézdivásárhelyen a Helyi Sürgősségi Esetek Bizottságának tegnapi ülésén újabb, a koronavírus-járvány megfékezésére irányuló óvintézkedéseket hoztak.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Kézdivásárhely Önkormányzata határozottan kéri a megyei rendőrséget, hogy a város területén ne engedélyezze külföldről érkező autós konvojok megállását. Erről Bokor Tibor polgármester átiratot küldött az illetékes állami hatóságoknak.

Az új katonai rendelet értelmében mától az önkormányzat megkezdi a céhes város lépcsőházainak fertőtlenítését, mely körülbelül három napot vesz igénybe, így a lakók türelmét kérik. Továbbá arra kérik a lakókat, hogy a fertőtlenítés ideje alatt maradjanak a lakásokban.

Ugyanakkor Kézdivásárhely Önkormányzata nyomatékosan arra kéri a városlakókat, hogy mindannyiunk közös érdekében tartsák be a kijárási tilalom előírásait.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 1980
szavazógép
2020-03-31: Máról holnapra - Mózes László:

Bírságözönnel a vírus ellen

Egyetlen nap leforgása alatt tízezernél is több esetben bírságoltak a hatóságok. Azok kaptak pénzbüntetést, akik megszegték a koronavírus terjedését célzó intézkedéseket, s a tegnap bejelentettek szerint a huszonnégy óra alatt kirótt bírságok összértéke meghaladja a 16 millió lejt, azaz a 3,3 millió eurót. Korábban már összesítettek egy tízmillió eurós nagyságrendű tételt, így a tizenhárom millió eurót is meghaladja a kirótt, igen tetemesnek mondható büntetések értéke (a legkisebb pénzbírság értékét, az eddigi száz lejt hússzorosára emelték).
2020-03-31: Közélet - :

Oktatás a vesztegzár alatt (Mai levelünk)

Az utóbbi idők eseményei egy eddig még soha nem tapasztalt helyzetet teremtettek a tanításban. A szigorú intézkedések eredményeképpen az oktatói munka az osztálytermekből átköltözött az otthonokba.