SepsiszentgyörgyKoronavírus a barkácsáruházban

2020. április 3., péntek, Közélet

Közleményben ismertette pénteken a sepsiszentgyörgyi Depo barkácsáruház tulajdonosa, hogy megyeszékhelyi munkapontjuk egyik dolgozója COVID-19 fertőzött. Leszögezik, mindent megtettek annak érdekében, hogy az áruház alkalmazottai és ügyfelei körében elkerüljék a fertőzésveszélyt, a továbbiakban is fokozottan figyelnek a hatósági ajánlások és intézkedések betartására.

  • Fotó: Depo
    Fotó: Depo

Boér Lehel tájékoztatójában rámutatott, kollégájuk múlt pénteken érzett hőemelkedést, másnap dolgozott, egyetlen munkatársával érintkezett a „mintegy 800 négyzetméteren, a szabályoknak megfelelően”. Hőemelkedése nem múlt el, ezért hívta a 112-es számot, ahol azt javasolták, keresse fel családorvosát, aki a vizsgálat után antibiotikumos kezelést írt fel számára. „Kollégánk ekkor már nem járt be a munkahelyére, otthoni elkülönítésben maradt és saját felelősségre kért tesztet a Pro Vitam klinikától, melynek eredménye pozitív lett. A labor munkatársai feleségét is letesztelték, az ő eredménye azonban negatív” – számolt be az esetről a cég. A Depo érintett munkatársa a megyei kórház fertőző osztályán fekszik egy szintén koronavírusos, ám tünetmentes beteggel. Hangsúlyozták, a cégnél senki másnál nem jelentkeztek a betegség tünetei, közvetlen munkatársát otthonában izolálták, azóta is tünetmentes. Fontosnak tartották kiemelni: „kollégánk az elmúlt időszakban nem járt külföldön, nem volt szabadságon, illetve tudomása szerint nem érintkezett igazoltan koronavírusos beteggel”.

Kifejtették azt is, a vírus megjelenése óta mindent megtettek és megtesznek annak érdekében, hogy elkerüljék a fertőzésveszélyt: egyhasználatú kesztyűt osztottak a vásárlóiknak, kézfertőtlenítőt biztosítottak, fertőtlenítik a felületeket, megnövelték a házhoz-szállítási kapacitásukat is. Kollégáik védelme érdekében váltásban foglalkoztatják őket, s arra törekszenek, hogy ne érintkezzenek egymással. Minden reggel írásban kell nyilatkozniuk egészségi állapotukról, és betartanak minden, a hatóságok által kért vagy ajánlott intézkedést. Az áruháznál ugyanakkor folyamatosan fertőtlenítenek.

„Kollégánk és cégünk más munkatársai is folyamatosan úgy viselkedtek az elmúlt időszakban, hogy elkerüljék a fertőzésveszélyt és megvédjenek másokat is. A történtek fényében úgy véljük, bárki megfertőződhet, ennek valószínűségét pedig – a tünetmentesség miatt – csak tesztekkel lehet igazolni, így sokkal több tesztelésre lenne szükség” – fogalmazott Boér Lehel. Rámutatott, a jövőben is igyekszenek kiszolgálni, ellátni a hozzájuk forduló ügyfeleket, „fokozottan vigyázunk a következőkben is”. A járvány okozta nehéz helyzetben ugyanakkor szolidaritást vállalnak az egészségügyben dolgozókkal, 10 ezer lej támogatást nyújtottak a sepsiszentgyörgyi Rotary Klubnak kórházi eszközök beszerzésére.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2020-04-03: Közélet - :

Több beteg, több bírság

Április 3-ig Háromszéken 38 koronavírusos fertőzöttet azonosítottak és eddig egy beteg hunyt el – tájékoztatott napi sajtóközleményében a kormányhivatal.
2020-04-04: Belföld - :

140 halálos áldozat, 3613 fertőzött (Koronavírus) /Frissítve: megyei adatok/

Az elmúlt huszonnégy órában 430-cal nőtt a koronavírusos betegek száma Romániában, a szombat déli jelentés szerint eddig 3613 személynél mutatták ki a fertőződést – derült ki a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) jelentéséből. Kovászna megyében eddig 38 fertőzöttet azonosítottak. Az az első bejelentés szerint az elhunytak száma országosan 141-re emelkedett, de délután korrigálták, eddig 140-en veszítették el életüket a fertőzés miatt. A hivatalos jelentésben nem szerepel újabb háromszéki áldozat.