Háromszéken is egyre több a fertőzött

2020. április 6., hétfő, Közélet

Egy nap alatt jelentősen, kilenccel emelkedett a koronavírus fertőzéssel azonosított új betegek száma Háromszéken, a hatóságok összesen 47 esetről tudnak – derült ki a kormányhivatal vasárnap délutáni tájékoztatójából.

  • Fotó: G4media.ro
    Fotó: G4media.ro

A megyei közegészségügyi igazgatóság összesítése szerint 202-en vannak intézményes karanténban, 76-tal többen, mint egy nappal korábban, esetükben vizsgálják, hogy megfertőződtek-e a COVID-19 vírussal, 1370-en otthoni elkülönítésben, orvosi felügyelet mellett várják a 14 napos időszak elteltét. Az utóbbi 24 órában ez 465 személy esetében teljesült, így náluk feloldották a szigorú zárlatot. A rendőrség és csendőrség a hétvégén is szorgalmasan dolgozott, két nap alatt 192 esetben bírságoltak, összesen 453 300 lej értékben a kijárási korlátozások megszegéséért. (-kas)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 326
szavazógép
2020-04-05: Belföld - :

Családi találkozó helyett hatósági karantén (Közel négyezer fertőzött Romániában)

A vasárnaptól hazatérő román állampolgárok nagy része azt kockáztatja, hogy hatósági karanténban fogja tölteni a húsvéti ünnepeket – hívta fel a figyelmet szombaton Ludovic Orban miniszterelnök annak kapcsán, hogy egyre bővül az úgynevezett piros övezet. Közben vasárnap délre 3864-re nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma az országban, ma délig 251 új megbetegedést jegyeztek. Vasárnap délig 148 halálos áldozata volt a koronavírusnak Romániában.
2020-04-06: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Hirdetések, gyászjelentők
Értesítjük hirdető ügyfeleinket, hogy a koronavírus-járvány miatt mind az apróhirdetési, mind a reklámiroda hétfőtől csütörtökig naponta 11–14 óráig tart nyitva. 14 óra után kizárólag gyászjelentőt fogadunk el, a szöveget, kérjük, küldjék el a korrektura@3szek.ro e-mail-címre, a szolgáltatás ellenértékét másnap a fent jelzett időintervallumban kell törleszteni. Megértésüket köszönjük.
Háromszék