Kevesebben vannak otthoni elkülönítésben

2020. április 8., szerda, Közélet

Szerda délutánig 57 koronavírussal fertőzött személyt azonosítottak Háromszéken, 298-an intézményes karanténban várják a teszteredményeket, 970-en pedig otthoni elkülönítésben vannak, orvosi felügyelet alatt – derült ki a Kovászna megyei kormányhivatal napi tájékoztatójából.

Az előző jelentés óta hat személy esetében feloldották a karantént, 198 személy számára pedig megszűnt a lakhelyi izolálás zárlata.  A rendvédelmi szervek az elmúlt 24 órában 76 háromszékit bírságoltak meg, összesen 116 ezer lej értékben a kijárási korlátozások megszegéséért. (-kas)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 128
szavazógép
2020-04-08: Közélet - Fekete Réka:

A brassói háttérkórháza lett a sepsiszentgyörgyi

Szerda déli adatok szerint huszonnégy igazoltan pozitív teszteredményű beteget és tizenöt gyanús esetet láttak el a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban. Kedden egy beteg meghalt, hétfő óta egy kiutalást jegyeztek – közölte szerdai sajtótájékoztatóján András-Nagy Róbert. A kórházmenedzser részletezte a megyei kórház új besorolását, miszerint el kell látniuk a koronavírussal fertőzött, Brassóból ideirányított, elsősorban műtétre szoruló pácienseket is – cserében a Brassó megyei kórház fogadja a súlyos sürgősségeket Háromszékről.
2020-04-09: Magazin - Szekeres Attila:

Visszavonul a tornyok meghódítója

Idén tölti a 65. életévét, május 1-jén lesz 45 éve, hogy felmászott az első toronyba, most hódította meg a száztizennyolcadikat, a sepsiszentgyörgyi református vártemplom gombját szerelte le, majd restaurálás után visszahelyezi. Ezzel visszavonul, mondotta Bíró László.