Koronavírus: ellentmondó adatok

2020. április 15., szerda, Belföld

A stratégiai kommunikációs törzs (SKT) ma déli jelentése szerint Kovászna megyében a koronavírusos betegek száma 123 volt, holott az SKT tegnap 124 háromszéki fertőzöttről adott tájékoztatást. Másfelől Ágoston László, a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője tegnap arról számolt be lapunknak, hogy a megyében tegnap délutánig 1454 tesztet végeztek el, melyek nem mindenikének eredménye ismert még, azonban így is 149 személynél igazolódott be a vírus jelenléte.

A SKT mai jelentése szerint országos szinten 7216 személynél igazolták Covid-19 vírus jelenlétét, az elmúlt nap folyamán 337 új esetet azonosítottak. Az elhunytak száma elérte a 362-t, a gyógyultnak nyilvánítottaké az 1217-et. 245 pácienst intenzív osztályon kezelnek.

Intézményes karanténban 23 353, otthoni elkülönítésben 67 317 személy tartózkodik. Ezidáig 74 827 tesztet végeztek el országszinten.

A hatóságok összesítése szerint 713 külföldön élő román állampolgárnál mutatták ki a koronavírus jelenlétét, legtöbben Olaszországban és Spanyolországban tartózkodnak. Ezidáig 53 külföldön élő román állampolgár hunyt el a betegségben.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 326
szavazógép
2020-04-15: Belföld - :

Engedményeket tenne a belügyminisztérium az ortodoxoknak /Frissítés: feljelentést tesz az EMSZ/

Tanácskozásra hívta ma Klaus Iohannis a miniszterelnököt és a kormány több tagját, amelyen az államfő arra fogja kérni a minisztereket, hogy gondolják újra a belügyminisztérium és a román ortodox egyház közötti húsvéti megállapodást. Iohannis ellenzi a megállapodást, a találkozó előtt arra kérte a románokat, maradjanak otthon ortodox húsvétkor, „különben az ünnepek után temetések lesznek”. Az RMDSZ és az Erdélyi Magyar Szövetség arra kéri a miniszterelnököt, hogy utasítsa el a belügyminiszter által bejelentett engedményeket.
2020-04-15: Közélet - Nagy D. István:

Védőmaszkot és fertőtlenítőt osztanak (Sepsiszentgyörgy)

Több mint húszezer kisebb – egyebek mellett védőmaszkokat is tartalmazó – csomagot állított össze Sepsiszentgyörgy önkormányzata, amelyeket a napokban eljuttatnak a város lakóihoz, a tulajdonostársulások, valamint a polgármesteri hivatal járvány miatt tevékenység nélkül maradt munkatársai segítségével. Az első ilyen csomagok ma már meg is érkeztek Kilyénbe és Szotyorba, a mai naptól pedig a megyeszékhelyen zajlik a kiosztásuk.