KoronavírusHáromszéken hivatalosan nincs új fertőzött

2020. április 16., csütörtök, Belföld

A stratégiai kommunikációs törzs (SKT) ma déli jelentése szerint Kovászna megyében továbbra is 123 koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván (kedden este, a megyei egészségügyi igazgatóság közlése szerint 149 volt), országos szinten viszont a tegnap déli jelentéshez képest 491 új beteget regisztráltak, így a fertőzöttek száma elérte a 7707-et.

A jelentés szerint a betegségben elhunytak száma 392-re emelkedett, a gyógyultaké 1357-re. Intenzív osztályon 243 pácienst kezelnek. Intézményes karanténban 22 866, házi elkülönítésben 60 697 személy tartózkodik. Ez idáig 79 629 tesztet dolgoztak fel, de az egészségügyi minisztérium jóváhagyta a tesztelések számának növelését, ezután a vizsgálatot az egészségi állapotuk miatt veszélyeztetett személyeken is elvégzik, és az egészségügyi intézmények úgy rendelkezhetnek, hogy valósidejű PCR-módszerrel tesztelnek igazoltan fertőzött páciensekkel érintkező egészségügyi dolgozókat.

Másfelől – minden kérés és figyelmeztetés ellenére – megkezdődött a külföldön élő román állampolgárok hazatérése az ortodox húsvétra, a határrendészet közleménye szerint az utóbbi 24 órában megközelítőleg 9400 személy jött be 7000 járművön az országba, és 9600-an hagyták el az országot, 6600 járművön. A magyar–román határt 10.800 személy lépte át 8400 járművön, ebből 5700-an jöttek be Romániába, 5100 járművön. Az országba érkezőket ellenőrzés után rendőri és csendőri kísérettel a karanténközpontok vagy a lakhelyi elkülönítés helyszínéhez irányítják.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 325
szavazógép
2020-04-16: Belföld - :

Visszakozott a belügyminiszter

Módosult az ortodox egyház és a belügyminisztérium közötti egyezség a húsvéti ünnepekre vonatkozóan, a korábbi elképzeléstől eltérően házhoz viszik a szent lángot - jelentette be szerda késő este Marcel Vela tárcavezető.
2020-04-16: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Megugrott a kereslet a védőmaszkok iránt

Egyre több megyeszékhelyi kereskedő, szaküzlet és patika kínálatában is fellelhető már az utóbbi hetek egyik legkeresettebb árucikke. Az egyszer használatos vagy mosható anyagból készült védőmaszkokhoz azonban gyakran eltérő összegért juthatunk hozzá, a forgalmazók szerint azért, mert ők maguk sem tudják mindig azonos áron beszerezni. Egyszer használatos kesztyűt, úgy tűnik, továbbra is nehezebb vásárolni, kézfertőtlenítő szereket boltokban, patikákban is találtunk.