Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Új szabályok

2020. április 22., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Másik európai uniós tagállamban jogszerűen forgalmazott áruk kölcsönös elismerésére vonatkozó új szabályok léptek érvénybe az EU-ban, amelyek gyorsabbá, egyszerűbbé és könnyebbé teszik a vállalatok, különösen a kis- és középvállalatok (kkv) számára, hogy termékeiket értékesítsék – közölte az Európai Bizottság.

  • Fotó: China Daily
    Fotó: China Daily

A rendelet célja, hogy a kölcsönös elismerés elve alkalmazásának javítása és az indokolatlan kereskedelmi akadályok megszüntetése révén megerősítse a belső piac működését. A jogszabály termékinformációs kapcsolattartó pontok létrehozásáról és fenntartásáról is rendelkezik, valamint a kölcsönös elismerés elvét szem előtt tartó, tagállamok közötti együttműködésről és információcseréről. A rendelet minden típusú árura vonatkozik, beleértve a mezőgazdasági termékeket is.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 13
szavazógép
2020-04-22: Pénz, piac, vállalkozás - :

Bizonytalan olajpiac

Soha nem látott ingadozás jellemezte a nyersolaj piacát. A májusi leszállítású WTI-szerződések alapján a hordóár jelenleg 1,5 dolláron látszik stabilizálódni, miután hétfőn erősen negatív tartományban, -40 dollárt is elérő WTI-árfolyamot regisztráltak.
2020-04-22: Belföld - :

Ismét bírósághoz fordultak (Úzvölgye)

A bíróságtól kéri Csíkszentmárton a község és Dormánfalva közötti, ezzel együtt Hargita és Bákó megye határának megállapítását – tudósít a Székelyhon. Az 1968-tól bevezetett, az ország közigazgatási felosztásáról rendelkező törvény szerint Úzvölgye Csíkszentmárton része, ezt szeretnék érvényesíteni a határ kijelölésével.