Zárva maradnak az iskolák

2020. április 27., hétfő, Belföld

Nem térnek vissza ebben a tanévben a gyermekek, diákok az óvodákba iskolákba, és az egyetemekre sem – jelentette be hétfőn kora délután Klaus Iohannis államfő, miután a kérdésről a kormányfővel és több miniszterrel is egyeztetett. 

Televíziós beszédében az elnök kijelentette, az iskolai év június 12-én zárul, a tanulókat a jelenlegi osztályzataik, minősítéseik alapján lezárják, illetve „szükség esetén lehetőség lesz külön felmérőre” - fogalmazott Iohannis. Addig is folytatódik a távoktatás. A végzős évfolyamok diákjai – nyolcadikosok és tizenkettedikesek – június 2 és 12. között visszatérhetnek az iskolákba, hogy felkészüljenek a záróvizsgákra, melyeket a járvány miatt különleges óvintézkedések mellett tartanak meg: az osztálytermekben például legtöbb tíz diák tartózkodhat majd – mutatott rá az államfő.

Klaus Iohannis beszélt arról is, hétfőtől, azaz mától kezdődően megváltozik a lakhelyelhagyás időtartama a 65 év fölöttiek számára: reggel 7 és 11 óra között, illetve este 7 és 10 óra között is kimehetnek otthonaikból bevásárolni, szabad levegőn mozogni. 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1817
szavazógép
2020-04-27: Belföld - :

Háromszáznál több új megbetegedés

Egy nap alatt 303 új megbetegedést jegyeztek, így Romániában 11 339-re emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma – derült ki a stratégiai törzs hétfő déli beszámolójából. Ez nem számít kiugró növekedésnek, sőt, visszaesés a vasárnapi növekedés üteméhez képest is, de az is látszik az adatokból, hogy egyeőre nem csökken az új esetek száma. Háromszék két új esettel szerepel a hivatalos összesítésben, az igazolt megbetegedések száma megyénkben 179.
2020-04-28: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Hirdetések, gyászjelentők
Értesítjük hirdető ügyfeleinket, hogy a koronavírus-járvány miatt mind az apróhirdetési, mind a reklámiroda keddtől csütörtökig naponta 11–14 óráig tart nyitva. 14 óra után kizárólag gyászjelentőt fogadunk el, a szöveget, kérjük, küldjék el a korrektura@3szek.ro e-mail-címre, a szolgáltatás ellenértékét másnap a fent jelzett időintervallumban kell törleszteni. Kézdivásárhelyi és felső-háromszéki hirdető ügyfeleink hívják Iochom Ildikót a 0745 390 616-os telefonszámon. Megértésüket köszönjük.  Háromszék