Forma–1Az Osztrák Nagydíjjal indulhat az idény

2020. április 29., szerda, Sport

A Forma–1 irányítói hivatalos közleményben tudatták: terveik szerint a július 5-i Osztrák Nagydíjjal veszi kezdetét a 2020-as idény. A Francia Nagydíj szervezői hétfőn bejelentették, elhalasztják a június 28-ra tervezett eseményt, s az is biztossá vált, hogy zárt kapuk mögött rendezik meg a brit versenyhétvégét.

  • Fotó:  Facebook / F1
    Fotó: Facebook / F1

A bejelentések sora azonban itt még nem ért véget, hiszen nem sokkal később a sorozat irányítói tudatták, terveik szerint a július 5-i Osztrák GP-vel rajtolhat el a 2020-as idény. „Habár nemrég bejelentették, hogy elhalasztják a Francia Nagydíjat, amelyet az eredeti tervek szerint június végén rendeztek volna meg, egyre magabiztosabbak vagyunk azt illetően, hogy az idényünk még nyáron kezdetét veheti” – kezdi Chase Carey a közleményében. „Terveink szerint július és szeptember eleje között Európában versenyzünk, s az első fu­tamot a július 3–5-i hétvégén bonyolítjuk le Ausztriában. Szeptemberben, októberben és novemberben Eurázsiában, Ázsiában és Amerikában rendeznénk nagydíjakat, aztán decemberben Bahrein felé vennénk az irányt a tradicionális abu-dzabi finálé előtt, ami azt jelentené, hogy összességében 15–18 eseményt rendeznénk meg. Amint lehetőségünk lesz rá, nyilvánosságra hozzuk a végleges versenynaptárt.”

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1487
szavazógép
2020-04-29: Sport - :

Háromról ötre növelnék a cserék számát (Labdarúgás)

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a koronavírus-járvány hatására azt tervezi, hogy háromról ötre növeli a cserélhető játékosok számát egy mérkőzésen.
2020-04-29: Sport - :

Halasztással is számol az NFL (Amerikai futball)

Bár a szokásos, szeptember eleji rajtra számít, a járványhelyzet miatt alternatív mérkőzésnaptárral is készül az észak-amerikai amerikaifutball-liga (NFL) vezetősége. Sajtóértesülés szerint az NFL B tervében október 15-i kezdés és három héttel eltolt Super Bowl szerepel.