Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Optimista pénzügyminiszter

2020. április 29., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A költségvetés végrehajtásának számait sorolva Florin Cîţu pénzügyminiszter az Agerpres által idézett Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy a hazai gazdaság más struktúrában, de hatékonyabban lábal ki a válságból.

  • Forrás: Libertatea
    Forrás: Libertatea

A tárcavezető szerint a költségvetés márciusi számai – amelyek szerint 7,7 milliárd lej maradt a gazdaságban, miután az adókötelezettségek törlesztését halasztották, ugyanakkor 3,17 milliárd lej áfát fizettek vissza, egy-egy milliárdot pedig beruházásokra fordítottak – azt bizonyítják, hogy gyorsan és szakszerűen léptek. A pénzügyminisztérium adatai szerint egyébként az első negyedévben a költségvetési hiány elérte a 18,06 milliárd lejt (a GDP 1,67 százalékát), március folyamán a bevételek 25,1 százalékkal csökkentek a tavalyi hasonló időszakhoz képest, az első negyedévben pedig összesen 3,3 százalékkal 2019 első negyedévéhez képest. A kiadási oldalon az első negyedévben 12,7 százalékos növekedést regisztráltak tavalyhoz képest.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2149
szavazógép
2020-04-29: Pénz, piac, vállalkozás - :

Növekvő kölcsönök

Csaknem négy százalékkal növekedett a lakossági és vállalati hitelállomány az év első három hónapjában, elérve a 272,5 milliárd lejt – közli a jegybank.
2020-04-29: Belföld - :

Fokozatosan enyhítenek a korlátozásokon

Messze áll még attól az ország, hogy az élet visszatérjen a korábbi, megszokott kerékvágásba, egyelőre nem múlt el a veszély, így továbbra is fokozott fegyelemre van szükség a járvány leküzdésére – jelentette ki Klaus Iohannis államfő tegnap hivatalában tartott sajtótájékoztatóján.