Megyei kórházHétvégén két fertőzött elhunyt

2020. május 4., hétfő, Közélet

A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) jelentése szerint pénteken egy hatvanhét éves nő, szombaton egy hatvan éves férfi vesztette életét a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban. A megyei kormányhivatal közlése szerint velük együtt hatra emelkedett a Kovászna megyei fertőzöttek elhalálozási statisztikája.

Az országos jelentés szerint a hatvanhét éves nőt április 20-án utalták be a megyei kórház tüdőgyógyászati osztályára, másnap tesztelték, 23-án érkezett meg a koronavírus fertőzés pozitív eredménye. Állapota súlyosbodott, ezért 24-én áthelyezték az intenzív osztályra, május 1-jén hunyt el. A hatvan éves férfit március 29-én utalták be a megyei kórház fertőző osztályára, akinek pozitív teszteredménye szintén aznap érkezett meg, március 31-től május 2-iki elhunytáig az intenzív osztályon kezelték. Az érintetteknél mindkét esetben a koronavírus fertőzés mellett súlyos társult betegségeket is jegyeztek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint jobban vagy rosszabbul fog élni az új évben a tavalyihoz képest?eredmények
szavazatok száma 467
szavazógép
2020-05-04: Közélet - Iochom István:

Pénz lenne, de nincs kivitelező (Kézdivásárhelyi udvarterek)

Megvan a szükséges pénzösszeg két nagyobb beruházásra – a járóbeteg-rendelő kibővítésére, illetve a Gábor Áron térről nyíló udvarterek felújítására –, az önkormányzat mindkét munkálatot meg is hirdette liciten, ám a kivitelezők nem jelentkeznek.
2020-05-04: Belföld - :

Nyolcszáznál több áldozat

803-ra emelkedett a koronavírus-járványban elhunytak száma Romániában, ez 23-mal több, mint amennyit vasárnap jelentettek. Az elmúlt 24 órában országszinten 400 gyógyulást és 349 új fertőzést regisztráltak, így most 13 512 koronavírusos esetről tudunk, amiből 5269-en már meggyógyultak. Háromszéken az igazolt fertőzések száma 1-gyel csökkent, jelenleg 195-en szerepelnek a nyilvántartásban. Intenzív osztályon 243 beteget ápolnak (12-vel kevesebbet, mint egy nappal korábban), karanténban 12 830, házi elszigetelésben 20 085 személy tartózkodik. Az elvégzett tesztek száma 199 068.