Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

KézdiszárazpatakNem rombolták le a gólyafészket

2020. május 8., péntek, Közélet

A napokban panaszlevelet kaptunk dr. Finta László Csaba kézdiszentléleki családorvostól, aki szóvá tette, hogy „villanyoszlopcsere ürügyén, a költési időszak kellős közepén leromboltak egy gólyafészket.

  • A kép illusztráció. A szerző archív felvétele
    A kép illusztráció. A szerző archív felvétele

Ott maradt a két szerencsétlen teremtés, mint két árva hajléktalan.” Levélírónk sikertelenül próbált kapcsolatba lépni a Rara Avis madárvédő egyesülettel, illetve Kelemen László elnökkel, ezért lapunkat kérte fel annak kiderítésére, hogy „kik voltak azok a szívtelen emberek”, akik a gólyafészket leverték. Érdeklődésünkre Benkő László – akinek a háza előtt volt a gólyafészek – elmondta: azért kellett kicserélni a villanyoszlopot, mert baleset történt, egy kocsi kidöntötte a régit. Így került a fészek a földre, nem rombolta le senki.  A gólyapár a pékségnél épít új fészket.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1059
szavazógép
2020-05-08: Nyílttér - Albert Levente:

Pontot teszünk az i-re (Mesélő képek)

Úgy indult el a három munkás a sepsiszentgyörgyi IMASA kapujából, hogy innen kezdődően nem néz se jobbra, se balra. Irány a söröző, ha van sör hallal, mert árukapcsolások időszakát éltük. Az állott halat el sem vette senki, maradjon a következőnek, toldották meg a köszönömöt.
2020-05-08: Nyílttér - :

A mérlegről (Békési levelek)

A mérleg tömeg, illetve súly mérésére szolgáló eszköz – mondja a meghatározás. Az egyszerű, kétkarú mérleg volt történetileg az első, ezt tökéletesítették az évszázadok folyamán. Most azonban ezen eszköz inkább átvitt értelméről szólnék. Nem súlyt, hanem állapotot mérlegelnék.