Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

LabdarúgásFolytatódik a Bundesliga

2020. május 11., hétfő, Sport

A német állam a múlt héten engedélyezte a Bundesliga folytatását, így most már hivatalos, hogy az európai topligák közül a német bajnokság rajtol el legkorábban, május 16-án, szombaton. A mérkőzéseket a Digi Sport élőben közvetíti.

  • Fotó: Bayern München
    Fotó: Bayern München

A Német Labdarúgó Liga (DFL) még korábban úgy döntött, a hétvégén indítaná újra az élvonal, illetve a másodosztály küzdelmeit, bár voltak olyan csapatok, amelyek egy héttel később szerettek volna kezdeni.

A Bundesliga a 26. fordulóval folytatódik, tehát az a játéknap következik, amely először elmaradt a koronavírus-járvány miatt. A másodosztály szintén a héten folytatja. A mérkőzéseket a korlátozás visszavonásáig zárt kapuk mögött rendezik meg. Az is kiderült, hogy a jelenlegi terv szerint június utolsó hétvégéjén érne véget a bajnokság, a Bundesliga június 28-án vasárnap fejeződhet be.

Szóba kerültek a játékvezetők is, rajtuk még nem végeztek koronavírustesztet. A kiesés és a feljutás szabályai ugyanazok, mint korábban, a bajnokságok befejezése után osztályozót játszik a Bundesliga 16. helyezettje a másodosztály harmadik helyezettjével. A terv szerint a következő idény augusztusban indul, már csak azért is, mert az Európa-bajnokságot 2021 nyarán rendezik meg.

A 36 csapat (Bundesliga, Bundesliga 2.) játékosainak egy héttel az újraindulás előtt karanténba kell vonulniuk, illetve a kluboknak folytatniuk kell a rendszeres tesztelést. Hamarosan arról is dönthetnek, hogy mikor folytatódik a Német Kupa, ez azonban a DFB hatásköre. A sorozatban már csak három meccs van hátra, a Bayern München–Eintracht Frankfurt és a Saarbrücken–Bayer Leverkusen elődöntő, illetve a berlini finálé.

A napokban a másodosztályban szereplő Dynamo Dresden két játékosának is pozitív lett a koronavírustesztje, így az egész csapat 14 napra karanténba kerül. Ez egyben azt is jelenti, hogy lemaradnak a bajnokság újraindításáról, hiszen akkor még karanténban lesznek. A drezdai egészségügyi hivatallal konzultálva arra jutottak, hogy a kéthetes karantén a legjobb megoldás, így biztossá vált, hogy nem tudnak elutazni a 26. fordulóban a Hannover 96 elleni mérkőzésre.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2132
szavazógép
2020-05-11: Sport - Miska Brigitta:

Berekesztették a harmadosztályú bajnokságot (Labdarúgás)

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) lezárta a 3. Liga küzdelmeit, nem lesz kieső, változtattak azonban az osztályozó lebonyolításán. A harmadosztály küzdelmei a tavaszi idény első játéknapja után álltak le, 14 forduló lett volna még hátra. Az 1. csoportban szereplő Kézdivásárhelyi SE a pontvadászat 11. helyén zárta a bajnokságot.
2020-05-11: Sport - :

A sepsiszentgyörgyi sportoló már egy hete a válogatottal készül (Asztalitenisz)

Egyelőre szűkített létszámban, viszont már egy hete együtt edz a magyar női asztalitenisz-válogatott négy játékosa, köztük a sepsiszentgyörgyi Bálint Bernadett is. Miután a lányoknak kétszer is negatív lett a koronavírustesztjük, Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány irányításával elkezdték a közös munkát, a játékosok pedig motiváltan ragadtak ütőt.