VízilabdaJanuárban játszanak olimpiai selejtezőt

2020. május 12., kedd, Sport

2021. január 17-től 24-ig rendezik meg Triesztben a magyar érdekeltségű női vízilabda olimpiai selejtezőtornát – döntött a Nemzetközi Úszószövetség. A trieszti selejtezőt eredetileg márciusban rendezték volna, de a koronavírus-járvány terjedése miatt előbb májusra halasztották, majd április elején ezt az időpontot is törölte a FINA.

  • Fotó: MTI /Szigetváry Zsolt
    Fotó: MTI /Szigetváry Zsolt

Az Eb-bronzérmes magyarok a görögökkel, a kazahokkal, az izraeliekkel és az új-zélandiakkal szerepelnek majd azonos csoportban, a másik ötösben Hollandia, Olaszország, Szlovákia, Franciaország és Üzbegisztán kapott helyet. A tornáról az első két csapat harcolja ki – utolsóként – a tokiói indulást.

Bíró Attila szövetségi kapitány csapata második hete készül elzártan a világ elől a Császár-Komjádi Uszodában, és lakik annak régebben apácazárdaként, jó ideje hotelként működő részében. „Nagy meglepetés nem ért, csak az volt a kérdés, jövő januárra, februárra vagy márciusra írják ki. Jó, hogy tudjuk már a konkrét időpontot, mert noha több mint fél év van addig, előttünk van a céldátum, mindent ehhez mérten tudunk kialakítani, tervezni” – fogalmazott Bíró Attila.

A szövetségi kapitány hozzátette, a januári rendezés abból a szempontból kedvező, hogy könnyebb felépíteni a szezont, egy márciusi selejtező kettévágta volna a remélt hazai és nemzetközi idényt is. Az időpont másik előnye a szakember szerint, hogy mivel a selejtezőt szinte pontosan az idei Európa-bajnokság után egy évvel rendezik, a „rendkívül jól sikerült, igazán minőségi utolsó felkészülés” támpontot adhat. „Nem mondom, hogy ezt másoljuk, mindenesetre valami nagyon hasonlót csinálhatunk.”

Az edzőtábort Bíró Attila hasznosnak ítélte, elmondása szerint a játékosok egyre jobb állapotban vannak, a biztonsági előírásokhoz pedig mindenki tartja magát.
A FINA arról is döntött, hogy nem rendezi meg a következő évi világligákat, hanem a most abbamaradt szezont folytatja majd. A magyar válogatottak közül a Szuperdöntőbe már kvalifikáló nőknek két hazai meccsük van még a selejtezőből, míg a férfiakra az Olaszország elleni idegenbeli mérkőzés vár.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1296
szavazógép
2020-05-12: Sport - :

Vass Ildikó visszavonult (Kosárlabda)

A kézdivásárhelyi születésű, korábban a Sepsi BC meghatározó játékosa, Vass Ildikó az elmúlt hétvégén közösségi oldalán jelentette be, hogy befejezi pályafutását. A június 7-én 42. születésnapját ünneplő játékos legutóbb a luxemburgi élvonalban címvédő Gréngewald Hueschtert csapatában játszott. A jövőben utánpótlás-neveléssel szeretne foglalkozni.
2020-05-12: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Magyarellenesség mint nemzetstratégia

Oda jutottunk, hogy már annak is örülnénk, ha Klaus Iohannis magyarellenes kirohanása mögött egyszerű választási számítás állna, és valóban csak az indokolná az államelnök példátlan megnyilvánulását, hogy a liberálisok négy hónap alatt tizenöt százalékot vesztettek népszerűségükből. Azért örülnénk ennek, mert akkor tudnánk: választások után lecsillapodnak a kedélyek, úgyis megszoktuk már nemcsak mi, de a román közvélemény is, hogy ilyenkor az inkompetens román politikusok a nacionalista indulatok izzításából remélnek politikai tőkét kovácsolni.