Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Elveszett aláírások

2020. május 12., kedd, Belföld

Órákra leállt a támogatókat regisztráló alkalmazás a nemzeti régiók védelmében a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által indított aláírásgyűjtés hajrájában – mondta az akció kampányfőnöke tegnap a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Pesty László közölte: a leállás két és fél óráig tartott, ami az informatikusok becslése szerint a határidő vége előtti, nagy aktivitású periódusban körülbelül 22 ezer aláírás kiesésével járt. A digitális aláíró felületet az Európai Bizottság bocsátotta a kezdeményezés rendelkezésére egy évvel ezelőtt. A leállás azzal magyarázható, hogy a honlap nem bírta a terhelést, nem volt felkészülve ilyen nagy mennyiségű látogatóra – fűzte hozzá.

Az európai polgári kezdeményezés lényege, hogy a gazdasági lemaradás megszüntetését szolgáló európai uniós kohéziós források elosztásánál legyenek tekintettel a régiók nemzeti jellegzetességeire is.

Az aláírásgyűjtés tavaly május 7-én indult, és egy év alatt egymillió szignónak kellett összegyűlnie legalább hét tagállamból ahhoz, hogy az Európai Parlament foglalkozzon a kérdéssel. Bár összegyűlt az egymillió aláírás, csak három uniós ország – Magyarország, Románia és Szlovákia – hozta a jogszabály által elvárt minimális aláírásszámot. Izsák Balázs, az SZNT elnöke az M1  csatorna vasárnap esti műsorában reményét fejezte ki, hogy május közepén döntés születik arról: egy „pótlólagos időben” újra elindulhat az európai nemzeti régiók védelmében indított uniós aláírásgyűjtés.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1019
szavazógép
2020-05-12: Belföld - :

Kis büntetés, de hatásos

A 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokság selejtezőjén, 2019. augusztus 11-én játszotta labdarúgó mérkőzését a Román válogatott és a Málta nemzeti válogatott csapata a ploiești-i Ilie Oană stadionban. A román labdarúgó válogatott szurkolói diszkriminatív magyarellenes hangulatot keltettek, az általuk több percen át skandált magyarellenes rigmus által: „Ungaria ne s*** p***!"
2020-05-12: Belföld - :

Hírsaláta

AUTONÓMIA? MARS AZ ORSZÁGBÓL! A Népi Mozgalom Pártja egyik, ez idáig keveset jeleskedő szenátora, Lucian Iliescu kiírta a Facebookjára, hogy ő biza gondolkozgat egy olyan törvénytervezeten, ami az országból való kiutasítással fenyeget bárkit, aki autonómiáról mer beszélni Románia területén.