Újabb fertőzött Háromszéken, csökken az új esetek száma

2020. május 12., kedd, Belföld

A stratégiai kommunikációs törzs (SKT) mai jelentésében Kovászna megyében immár 222 koronavírus-fertőzéses esetet tartanak nyilván, egyel többet, mint egy nappal korábban. Országos szinten a megbetegedések száma csökkenő tendenciát mutat, az elmúlt huszonnégy órában 190 új esetről érkezett jelentés, így jelenleg 15 778 beteget tartanak számon.

  • Fotó: casajurnalistului.ro
    Fotó: casajurnalistului.ro

A gyógyultak száma is növekvőben, az SKT mai jelentése szerint 7 685-en épültek fel a betegségből, több mint négyszázzal többen, mint egy nappal korábban. Az utolsó, tegnap esti hivatalos adatok óta csupán kilenc újabb halálesetről tájékoztat az SKT (jelenleg 991 áldozata van a kórnak), az intenzív osztályon kezelt betegek száma is 255-ről 238-ra esett vissza. A külföldön élő román állampolgárok közül 2809-nél mutatták ki a koronavírust, legtöbben - 1698-an – Olaszországban tartózkodnak. A külföldön elhunytak száma mostanára 102-re emelkedett.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 325
szavazógép
2020-05-12: Belföld - :

Iohannis megóvta

Alkotmányossági kifogást emelt tegnap Klaus Iohannis államfő az ellen a törvény ellen, amely szerint szükségállapot vagy ostromállapot esetén online folytatódhat az oktatási tevékenység az óvodákban, iskolákban és egyetemeken.
2020-05-13: Közélet - Fekete Réka:

Átadták a biológiai laboratóriumot (Tesztek a megyei kórházban)

A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház és a megyei önkormányzat mint az intézmény fenntartója keddeb átvette a kivitelezőtől és a felszerelések szállítójától az Állomás negyedben létrehozott mikrobiológiai laboratóriumot, ahol a napokban megkezdik az új típusú koronavírus jelenlétét kimutató tesztek elvégzését. Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, András-Nagy Róbert kórházmenedzser és dr. Roșu Mátyás, a megyei kórház orvos igazgatója online sajtótájékoztatón ismertették a beruházás fontosságát.