Továbbra is növekvőben a betegek száma

2020. május 14., csütörtök, Belföld

A stratégiai kommunikációs törzs (SKT) mai jelentése újabb háromszéki koronavírus-fertőzéses esetről tájékoztat, az SKT adatai szerint a megyében tegnaphoz képest egyel több, 226 beteg van.

  • Fotó: casajurnalistului.ro
    Fotó: casajurnalistului.ro

Országos szinten enyhén emelkedett az új esetek száma, az elmúlt huszonnégy órában 245 pozitív teszttel 16 247-re nőtt a megbetegedettek száma. A legutóbbi jelentés óta az SKT harminc újabb halálesetről közöl információt, a járványnak immár 1046 áldozata van országszerte. Ugyanakkor nagyon megugrott a gyógyultak száma, egy nap alatt 7961-ről 9053-ra: az SKT kiemeli, ez a Suceava megyei adatok frissítésének köszönhető. Suceava megyében egyébként egy tegnap késő este kiadott katonai rendelettel feloldották a vesztegzárat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint jobban vagy rosszabbul fog élni az új évben a tavalyihoz képest?eredmények
szavazatok száma 467
szavazógép
2020-05-14: Közélet - Hecser László:

Nehézségek a közszállítási vállalatnál (Erdővidék)

A koronavírus-járvány miatti korlátozások jelentősen visszavetették a baróti közszállítási vállalat, a Transloc Rt. tevékenységét. A nehézségek ellenére, bár óvatosan fogalmaz, bizakodóan tekint a közeljövőre Benedek Csaba igazgató.
2020-05-14: Közélet - :

Tűzriadó a Lidl áruháznál

Füstölni kezdett a Lidl áruház egyik áramfejlesztője csütörtökön 12 óra tájban – mikor számos vevő is  az üzletben volt –, megszakadt az áramszolgáltatás és bekapcsolt a riasztóberendezés, tűz azonban nem ütött ki.