Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Boszorkányüldözés helyett az EP-benVizsgálják meg Iohannis kijelentéseit!

2020. május 14., csütörtök, Világfigyelő

Ha már Magyarország folyton napirenden van, akkor a jogállamiságról minden tagállam esetében vitát kellene szervezni, s kezdhetnénk mindjárt Romániával, ahol Klaus Iohannis elnök múlt héten gyakorlatilag azt állította, hogy a kisebbségi jogok bővítése nemzetárulás – mondotta Vincze Loránt RMDSZ-es képviselő az Európai Parlament (EP) csütörtöki plenáris ülésén a magyarországi jogállamiságról szóló vitában. Hozzátette, Iohannis szavai a román alkotmány szellemét és a jogállamiságot is sértik. Ugyanakkor nehezményezte, hogy ebben a témában nem szólalnak meg aggódó hangok az Európai Unióban.

Brüsszeli boszorkányüldözéssel nem lehet választásokat nyerni. A hamisnak bizonyult támadásoknak helyet adó vitákkal az EP a saját hitelét veszélyezteti a polgárok előtt – figyelmeztetett a képviselő, aki rámutatott: a magyarországi jogállamiságról szóló újabb vitát egyetlen új fejlemény sem indokolja. Hiszen az illetékesek sorra cáfolták azokat a magyarországi helyzetről szóló hamis híreket, amelyek Európát elárasztották. Például, hogy a magyar Parlament nem ülésezik. Pedig ülésezik, törvényeket fogad el – mondta.

Klaus Iohannis államfő magyarellenes kijelentései miatt az RMDSZ szövetségi elnöke, Kelemen Hunor már két hete levélben fordult a Romániában akkreditált nagykövetekhez, nemzetközi szervezetekhez: az ENSZ-hez, az EBESZ-hez, az Európa Tanácshoz, az Európai Néppárthoz, az amerikai külügyminisztériumhoz. A szövetségi elnök levelében a magyarság elleni, harminc éve precedens nélküli támadásnak nevezte a legmagasabb rangú romániai közméltóság szavait.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 160
szavazógép
2020-05-14: Közélet - :

Tűzriadó a Lidl áruháznál

Füstölni kezdett a Lidl áruház egyik áramfejlesztője csütörtökön 12 óra tájban – mikor számos vevő is  az üzletben volt –, megszakadt az áramszolgáltatás és bekapcsolt a riasztóberendezés, tűz azonban nem ütött ki.
2020-05-14: Közélet - :

Tragédia a város szélén

Halálos baleset történt csütörtök délután Sepsiszentgyörgy Csíkszereda felőli kijáratánál.