Háromszéken nincs újabb fertőzött

2020. május 16., szombat, Belföld

A stratégiai kommunikációs törzs (SKT) mai jelentése nem közöl újabb háromszéki koronavírus-fertőzéses esetet, az országban időközben 1081-re emelkedett áldozatok közt sincs újabb Kovászna megyei illetőségű beteg.

Országszerte egyébként mérséklődött a Covid-19-ben elhunytak számának növekedése, a tegnapi déli jelentéshez képest 25 újabb halálesetről tájékoztat az SKT. Emelkedett viszont az egy nap alatt azonosított új fertőzések száma, 267 esettel 16 704-re nőtt, míg az egy nap alatt gyógyultak száma enyhén visszaesett, tegnap háromszáznál több, ma kétszázat alig meghaladó volt a kórházat elhagyók száma: az SKT szerint ezidáig összesen 9574 gyógyultak ki a fertőzésből. Az intenzív osztályon kezeltek száma csökkenőben, ma délben 206 súlyos eset volt országszerte. Fogy a karanténban levők száma is, egy nap alatt 14 441-ről 13 746-ra, az othoni elkülönítésben levők száma enyhébben, 14 791-ről 14 491-re esett vissza.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2071
szavazógép
2020-05-15: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Megnyílnak a parkok és a futópálya

A szükségállapot ideje alatt bevezetett intézkedések többsége egyelőre érvényes marad a vészhelyzetben is, a koronavírus-járvány ugyanis nem múlt el – figyelmeztet a sepsiszentgyörgyi önkormányzat.
2020-05-17: Belföld - :

Lapul a fertőzés-görbe

A stratégiai kommunikációs törzs (SKT) mai jelentése nem közöl újabb háromszéki koronavírus-fertőzéses esetet, a ma délig 1097-re emelkedett áldozatok közt nincs újabb Kovászna megyei illetőségű beteg.