Ingyenes tesztelés

2020. május 18., hétfő, Belföld

Az állampolgárok ingyenes koronavírus-teszteléséről szóló törvénytervezetet nyújtott be a parlamentben egy szociáldemokrata párti képviselő.

Sorin Bota jogszabályjavaslata szerint azoknak a tesztelése élvezne elsőbbséget, akik fertőzésgyanúsnak minősülnek, akiknek olyan térségekbe kell utazniuk, ahol kérik a teszteredményt, illetve akiknél jelentkeznek a COVID-19 tünetei. A kezdeményező az egészségvédelemhez való jogot szavatoló alkotmányi cikkellyel támasztja alá a törvény szükségességét. Bota közleményében azt írja, nagyon költséges elvégezni a koronavírustesztet, és mivel a gazdasági válság miatt megcsappant az emberek jövedelme, minden lej számít, az államnak pedig kötelessége támogatni polgárait.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1682
szavazógép
2020-05-18: Belföld - :

Már tüntetnek

Pénteken mintegy kétszáz, szombat este több mint száz személy tiltakozott a bukaresti Victoriei téren a kormánynak a koronavírus-járvány kezelését célzó intézkedései ellen.
2020-05-18: Belföld - :

Egy másik járvány

Május 11-e és 15-e között 48 új kanyarós megbetegedést regisztráltak Románia-szerte, ezzel a fertőzöttek száma 20 072-re nőtt, és 64 halálesetet is regisztráltak – közölte az Országos Közegészségügyi Intézet keretében működő Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központ.