Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Szabadnapok a szülőknek

2020. május 19., kedd, Belföld

Kihirdette tegnap Klaus Iohannis államfő a törvényt, amely lehetővé teszi a szülők számára, hogy a tanév végéig fizetett szabadnapokat vegyenek ki gyermekük felügyeletére.

  • Fotó: copilul.ro
    Fotó: copilul.ro

A 2020/30-as sürgősségi kormányrendeletet jóváhagyó jogszabály értelmében egyik szülő szabadnapokat vehet ki abban az esetben, ha szélsőséges időjárási viszonyok vagy más rendkívüli állapot miatt ideiglenesen felfüggesztik az oktatást. Egyik kitétel szerint 2020-ban az intézkedés hatálya kiterjed a szükségállapot utáni időszakra is, az iskolai év végéig. A jogszabály leszögezi még, hogy a sürgősségi rendelet előírásai a COVID-19 járvány indokolta valamennyi korlátozás feloldásáig hatályban maradnak, de nem tovább, mint 2020. december 31-e. Az intézkedés a 12 évnél kisebb, óvodába vagy iskolába járó gyerekek szüleire, valamint a 26 év alatti, fogyatékkal élő, valamely oktatási intézménybe járó fiatalok szüleire érvényes. Nem jogosultak szabadnapokra azok a szülők, akiknek ideiglenesen felfüggesztették a munkaszerződését, vagy ha a másik szülő semmiféle, jövedelmet hozó tevékenységet nem folytat.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2149
szavazógép
2020-05-19: Belföld - :

Háromszázezren kérték részleteik felfüggesztését

Az elmúlt két hónapban 317 ezer jogi és magánszemély kérte hitelei törlesztőrészleteinek ideiglenes felfüggesztését, a kereskedelmi bankok eddig 265 ezret, vagyis a kérelmek 83 százalékát hagyták jóvá – közölte tegnap a romániai kereskedelmi bankok egyesülete.
2020-05-19: Belföld - :

Elfogadták a miniszter elleni indítványt

Elfogadta tegnap a szenátus plénuma az Adrian Oros mezőgazdasági miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt.