Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Júniusban nyitna a turisztikai ágazat

2020. május 19., kedd, Belföld

Ludovic Orban miniszterelnök június 1-jére ígérte a turisztikai ágazat képviselőinek a teraszok újranyitását, június 15-ére pedig a nyári idény megnyitását, feltéve, hogy nem nő drasztikusan az új koronavírusos megbetegedések száma.

  • Fotó: observatortransilvan.ro
    Fotó: observatortransilvan.ro

Erről a szállodák és éttermek munkáltatói szövetségeit tömörítő szervezet (HORA) elnöke, Daniel Mischie számolt be a kormányfővel folytatott tegnapi egyeztetést követően. A román szállodaipari szövetség elnöke, Călin Ile szerint a kormány képviselői nem pontosították, hogy mit értenek új megbetegedések alatt, nem adtak meg pontos számokat. Ile fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy az éttermekben nem lehet kötelezővé tenni a maszkviselést. „Szinte lehetetlen védőmaszkkal ülni az étteremben” – nyomatékosította.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 155
szavazógép
2020-05-19: Belföld - :

„A kormányfő órája”

„A kormányfő órája” zajlott tegnap délután a parlamentben, ahol Ludovic Orban kormányfőnek a koronavírus-járvány során hozott intézkedésekről kellett beszámolnia.
2020-05-19: Belföld - :

Hírsaláta

KÖRNYEZETVÉDŐKRE TÁMADT A SUCEAVA MEGYEI ERDŐMAFFIA. Megrongálták Tiberiu Boșutarnak, a Moldovița Egyesület elnökének, illetve társainak a személygépjárműveit, miközben azok falopások után nyomoztak.