Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Drága közszféra

2020. május 20., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A pénzügyminisztérium adatai szerint a közszférában idén márciusban 1,25 millió alkalmazott dolgozott, béreik kifizetése az állami költségvetés bevételeinek 42 százalékát emésztette fel.

  • Fotó: Curs De Guvernare
    Fotó: Curs De Guvernare

A ZF számításai szerint a legjobban fizetett tíz intézményben a nettó átlagbér elérte a 7300 lejt, miközben az országos átlagbér 3300 lej volt. A legmagasabb nettó átlagfizetést a külügyminisztériumban jegyezték, összege 11 700 lej, a szenátus dolgozói átlagosan 10 ezer lejt vihettek haza, míg a pénzügyminisztériumban 6300 lej volt a nettó fizetés. Az alkalmazottak létszáma a tanügyben a legmagasabb, ezt a belügy követi, előbbi országszerte 290 ezer, utóbbi 130 ezer embert foglalkoztat, előbbinél 3710, utóbbinál pedig 4600 lej volt márciusban a nettó átlagbér.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2121
szavazógép
2020-05-20: Pénz, piac, vállalkozás - Nagy D. István:

Lassan egyenesbe kerülnek (Szépmezői Ipari Park)

Válságidőben is sikerül befektetőket vonzani a szépmezői ipari parkba, nemrégiben a német Rauschert cégcsoport romániai leányvállalatával szerződött a működtető, illetve egy újabb versenytárgyalás is zárult a múlt héten. Noha a járvány miatt lelassultak a folyamatok, eddig egyetlen korábbi ügyfelük sem jelezte, hogy felrúgná a megállapodást – mondta el érdeklődésünkre Miklós Zoltán, a park gondnokságát ellátó Sepsi Ipar Kft. igazgatója. A vállalatvezető a létesítmény első évei során felhalmozódott veszteségről, az ebből fakadó törzstőke-csökkentésről is beszámolt, valamint arról, hogy az idei év lehet az első, amikor nyereséget könyvelhetnek el.
2020-05-20: Pénz, piac, vállalkozás - :

Neptun Deep – halasztva

Csak 2021-ben folytatódnak a tárgyalások arról, hogy a Romgaz állami gázvállalat is részesedést szerez-e a fekete-tengeri Neptun Deep gázlelőhelyben – jelentette ki Adrian Volintiru. A Ziarul Financiarban a Romgaz vezérigazgatója kifejtette, hogy a tárgyalásokat elhalasztották a jelenlegi „nehéz konjunktúrára való tekintettel”.