Színhetes

2007. július 14., szombat, Magazin

Öt hetessel született — mármint az adatait tekintve — egy fiúcska az Egyesült Államokban, és ezért nagyon szerencsésnek tartják. A gyermek 2007. VII. hó 7-én jött a világra — bár nem 7 óra 7 perckor — 7 font 7 uncia súllyal (kb. 3 kiló 30 dekával). Mind a fiú, mind az anya jól van, sőt, az apa és a pár 3 éves lánya is.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 652
szavazógép
2007-07-14: Magazin - x:

Kétmilliárdos egérözön (Hogy mik vannak!)

Kétmilliárdnyi egér özönlötte el egy tó partvidékét Kínában. Az egéráradat oka az árvíz, amely a tó szigeteiről a partra űzte a rágcsálókat a parasztgazdák bosszúságára.
2007-07-14: Kiscimbora - x:

Magyar népmesék

Az öregember és a pokróc
Egyszer volt egy fösvény fiatalember, s annak a fösvény embernek volt egy fösvény felesége, s volt nekik egy öreg-öreg apjuk. Ez az öreg apjuk olyan öreg volt, hogy úgy reszketett a keze, hogy amikor a levest ette, amíg a kanállal a tányértól a szájához vitte, mind kireszketett a kezéből, s az abroszt is mind teleöntözte. Mikor a tányérból ki akarta tölteni a kanálba a levest, a tányért is elejtette, s eltörött. Ezért úgy megharagudott a fiatalasszony az apósára, hogy nagyon. Rábírta a férjét, hogy az öreget csapják el a háztól, eresszék világgá, hogy ne csináljon annyi szemetet náluk. A fiatalember rá kellett szánja magát, mert az asszony annyit duruzsolt, hogy végül is meghajolt az akarata előtt.