Rendkívüli tanácsülés KézdivásárhelyenPályázati pénzből újulhat meg az Apor Péter Szakközépiskola

2020. május 22., péntek, Közélet

A WhatsApp alkalmazás segítségével tartott rendkívüli tanácsülésen tegnap négy határozatot fogadtak el, valamennyit többségi szavazattal.

  • Az Apor Péter Szakközépiskola. A szerző felvétele
    Az Apor Péter Szakközépiskola. A szerző felvétele

Elsőként az Apor Péter Szakközépiskola teljes felújításáról szóló tervezetet tárgyalták, ez az utolsó pályázat, amit az önkormányzat benyújtott a gyulafehérvári Központi Regionális Fejlesztési Ügynökséghez. A város európai uniós finanszírozás révén áfával együtt több mint 16 millió lejre számíthat, ebből gazdálkodva újíthatja fel az 1908–1909-ben épített tanintézmény épületeit, amennyiben a kiegészítő kérdéseket is megválaszolja. A testületi ülést követően azonnal elküldték a gyulafehérvári regionális hatóságnak a kért válaszokat. Bokor Tibor polgármester bizakodó, abban reménykedik, hogy a pótlistán szereplő iskola felújítására is megkapják az európai uniós támogatást.

Továbbá módosították a költségvetést és jóváhagyták a város pénzügyi zárómérlegét 2020 első negyedévére. Végül a Kézdivásárhely Helyi Tanácsa és Kovászna Megye Tanácsa közötti társszerződést fogadták el a városatyák, amelyben a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében 100–100 ezer lejjel támogatják a kézdivásárhelyi városi kórházat.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 978
szavazógép
2020-05-22: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Antal Árpád: Nem Székelyföld „úgynevezett”, hanem a kormány

A jogállamiság és a normalitás szempontjából jó hír, hogy az Országos Diszkriminációellenes Tanács megbüntette az államelnököt magyarellenes kirohanása miatt, ezzel nagyon fontos megmérettetésen ment át sikerrel a Tanács, a másik oldalon viszont az államelnök és a liberális párt megbukott, hiszen az államnak az egyik, tulajdonképpen szinte bíróságival felérő döntését nem akarják elfogadni – jelentette ki tegnapi online sajtótájékoztatóján Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármestere úgy véli: a választások előtti pánikkal is magyarázható jó néhány megnyilvánulás, és a pánik rossz tanácsadó.
2020-05-22: Jegyzet - Kuti János:

Az új hozzáértők (Kármentő)

Ludovic Orban, amikor legelőször kézbe kaparintotta a kormányrudat, megmondta: arra számít, hogy izomláza lesz az államtanácsosok, államtitkárok, főtitkárok és más, a miniszterelnöktől és minisztereitől függő személyek leváltásáról szóló végzések aláírásától. Az ő csapatában csakis a hozzáértés, a szakmaiság, a feddhetetlenség számít, és ennek eredményét nap mint nap láthatjuk.