Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Húszezer embert bocsát el a Nissan

2020. május 25., hétfő, Autóvilág–Technika

Dolgozóinak 15 százalékát, több mint húszezer alkalmazottat készül elbocsátani világszerte a japán Nissan Motor autóipari konszern a csökkenő eladásokhoz igazodó átszervezés keretében.

  • Fotó: Pexels
    Fotó: Pexels

A japán Kyodo hírügynökség vállalati belső forrásokból származó értesülése alapján az autóipai konszern a koronavírus-járvány közepette csökkenő eladásai miatt létszámcsökkenést tervez elsősorban Európában, illetve egyes fejlődő régiókban.

A most bejelentett létszámcsökkentés a legnagyobb lesz 1999 óta, amikor a fenyegető csőd elkerülésére a francia Renault autógyárral kölcsönös tőketulajdonlással létesített együttműködés keretében Carlos Ghosn vette át a Nissan vezetését.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1145
szavazógép
2020-05-25: Autóvilág–Technika - :

Hetven éve indult a Forma–1 első futama

A 2020-as esztendő a Forma–1 szempontjából két szemszögből is fontos: egyrészt a koronavírus-járvány miatt sok a kérdőjel az új idénnyel kapcsoltban, több versenyt töröltek vagy elnapoltak, továbbá valószínűleg csonka szezont futnak majd a pilóták; másrészt hetven éve, 1950. május 13-án rendezték meg az angliai Silverstone-ban a Forma–1-es autós világbajnokság első futamát.
2020-05-25: Autóvilág–Technika - :

A Kia elektromos modellekkel erősít

A Kia tizenegy új, tisztán elektromos hajtású akkumulátoros modellt mutat be több kategóriában világszerte 2025-ig – adta hírül a dél-koreai gyártó. Az újgenerációs villanyautó-sorozat első modellje, egy crossover 2021-ben lép piacra Európában, és minden új modellnek lesz legalább egy villamosított hajtásláncú, azaz könnyű hibrid, hibrid, plug-in hibrid vagy tisztán elektromos változata.