403 ezer munkahely szűnt meg

2020. május 25., hétfő, Belföld

Két hónap alatt több mint 403 ezer munkahely szűnt meg Romániában a munkaügyi minisztérium által közölt statisztika szerint.

A felfüggesztett és megszüntetett munkaszerződésekre vonatkozó, naponta közölt kimutatás szerint a koronavírus-járvány kezdete óta pénteken haladta meg a 400 ezret a megszüntetett munkaszerződések száma. A kiskereskedelemben és a feldolgozóiparban 71–71 ezer, az építőiparban csaknem 60 ezer munkaviszony szűnt meg. A rendkívüli állapot kihirdetésétől eltelt 67 nap alatt mintegy 45 ezer vállalat volt kénytelen korlátozni vagy beszüntetni tevékenységét.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1502
szavazógép
2020-05-25: Belföld - :

A nyugdíjak nőnek, a gyerekpénz nem

Szeptember elsejétől nőni fognak a köznyugdíjak, az emelés mértéke azonban a gazdaság alakulásától függ – jelentette ki szombat este a kormányfő.
2020-05-25: Belföld - :

Az évszázados erdők védelmében

Törvény fogja védelmezni Románia évszázados erdőit – ígérte szombaton Costel Alexe környezetvédelmi miniszter. Mint mondta: döntése értelmében Románia öreg erdőit, amelyeket jelenleg kitermelnek, „évszázados erdő” címmel fognak illetni, a törvény oltalma alá kerülnek, és az ilyen erdőkben nem alkalmaznak több erdészeti beavatkozást.