Csernobilhez hasonlították Kína járványkezelését

2020. május 26., kedd, Világfigyelő

A csernobili atomkatasztrófához hasonlította Kína járványkezelését Robert O’Brien amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó az NBC televíziónak adott interjújában vasárnap.

  • Donald Trump és Robert O’Brien. Fotó: Reuters
    Donald Trump és Robert O’Brien. Fotó: Reuters

„A vírus terjedésének elleplezése Csernobillel együtt vonul be majd a történelembe” – fogalmazott O’Brien, utalva az 1986-os ukrajnai nukleáris katasztrófára. „10–15 év múlva az HBO filmet is fog készíteni róla” – fűzte hozzá. Az HBO filmcsatorna nemrégiben sugározta a csernobili atomerőműben 1986-ban történt nukleáris katasztrófa történetét, illetve az orosz tudósok Európa megmentéséért folytatott drámai küzdelmét feldolgozó minisorozatot.

A műsorvezető azon kérdésére, hogy vajon a kínai járványkezelés befolyásolja-e az amerikai–kínai kereskedelmi tárgyalásokat, O’Brien azt válaszolta: „ma nagyon más világban élünk, mint amikor ezek a tárgyalások megkezdődtek”. „Jó viszonyt akarunk Kínával és a kínai néppel, de sajnos a Kínai Kommunista Párt részéről egymás után olyan lépéseket látunk, amelyek ezt megnehezítik” – fogalmazott. A nemzetbiztonsági tanácsadó kijelentette: a kínaiak „olyan vírust szabadítottak rá a világra, amely több ezermilliárd dollár kárt okozott az amerikai gazdaságnak, s most rengeteg pénzt kell arra költenünk, hogy életben tartsuk a gazdaságunkat és megóvjuk az amerikaiakat a járvány idején”.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1536
szavazógép
2020-05-26: Világfigyelő - :

Június 4-étől Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye lesz (Trianon 100)

Trianon századik évfordulójától, június 4-étől Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye lesz – jelentette be Juhász Tünde kormánymegbízott tegnap Szegeden.
2020-05-26: Világfigyelő - :

Iskolanyitás Csehországban

Két és fél hónapos szünet után tegnap Csehországban újra megnyíltak az általános iskolák alsó tagozatai, a vendéglők, a szállodák, a strandok, a múzeumok, és újra látogathatók a kórházak és az idősotthonok.