Korszerű hulladékgyűjtő szigetek Kézdivásárhelyen

2020. május 26., kedd, Közélet

A kézdivásárhelyi Gosp-Com Kft. elkészítette a Vágóhíd utcában található két szociális tömbház közelében a céhes város első mágneses kártyával nyitható hulladékgyűjtő szigetét, amelyet hamarosan be is üzemelnek.

Zonda Balázs, a Gosp-Com Kft. igazgatója arról számolt be, hogy az áramellátást napelemmel oldják meg, a szigetet mozgásérzékelős világítással látják el, a kivitelező cég beüzemeli a zárakat, s ha ez megvan, minden ott lakó család kap majd „kulcsot” a kukához.

A következő hasonló létesítmény a Haladás utcában készül majd el. „Amennyiben működőképesnek bizonyul a megoldás, a továbbiakban az összes hulladékgyűjtőt hasonlóképpen korszerűsítenénk – ebben az évben tizenkét hulladékgyűjtő sziget megépítését tervezzük. A szükségállapot kissé módosította elképzeléseinket, ám bízunk benne, hogy valóra válthatjuk terveinket” – fejtette ki Zonda Balázs.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 345
szavazógép
2020-05-26: Közélet - Hecser László:

Elmarasztalták Bölön alpolgármesterét

Rudolf Béla hiába perelt: a Legfelső Semmítő- és Ítélőszék csütörtökön nem változtatta meg a brassói táblabíróság ítéletét, így az végérvényessé vált. Bölön alpolgármesterét az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség 2017-ben azért marasztalta el, mert 2011. július 12. és 2014. november 6. között alpolgármesteri tisztséget látott el, miközben magánvállalkozói engedéllyel is rendelkezett. A végérvényesen összeférhetetlennek minősítettek elveszítik mandátumukat és tisztségeiket, három évig pedig semmilyen közhivatalt nem láthatnak el. A tisztségből való felmentést a kormánymegbízottnak kell kezdeményeznie.
2020-05-26: Közélet - Nagy B. Sándor:

Tizenkét köbméter szemét gyűlt össze (Sepsiszentkirályi falutakarítás)

Több éve minden tavasszal, néha pedig ősszel is megszervezik a sepsiszentkirályi falutakarítást, faluszépítést. Általában márciusra időzítik ezt az akciót, amikor még nem nőtte be a gyom a mezőre, árkokba, patak partjára eldobált szemetet, de idén a szükségállapot miatt későbbi időpontban, május 23-án, szombaton takarított a többnyire újabban beköltözöttekből álló szentkirályi csapat. A rendezvény idei és általános tapasztalatairól Pál (Pinky) Csaba fő szervezővel és Kiss Bence helyi lakossal, a Friss FM rádió műsorvezetőjével beszélgettünk.