Forgalmi bűncselekmények az elmúlt hétvégén

2020. május 26., kedd, Közélet

Ittas gépkocsivezetőt igazoltattak a rendőrök vasárnap délelőtt Baróton. A 30 éves fiatalember leheletében 0,72 mg/l szesztartalmat mutatott ki az alkoholszonda.

A férfit kórházba szállították vérvételre, nevére ittas vezetésért bűnügyi vizsgálati iratcsomót nyitottak. Szombaton késő este a kovásznai rendőrök Zágonban járőröztek, s egy igazoltatáskor kiderült, egy 40 éves gépkocsivezető magyarországi vezetői jogosítványa hamis. A férfi nevére jogtalan vezetésért, hamisításért és hamis okirat tudatos felhasználásért bűnügyi vizsgálati iratcsomót nyitottak. A rendőröknek Sepsiszentgyörgyön is akadt dolguk. Pénteken este jelentették, hogy a Vojkán utcában egy személygépkocsi megütött két parkoló autót. Az eljáró közlekedésrendészek egy 35 éves férfi személyében azonosították a koccantót. Kiderült, nincs vezetői jogosítványa, ráadásul ittas, leheletében 1 mg/l alkoholtartalmat mért a műszer. A rendőrök jogtalan és ittas vezetésért bűnügyi vizsgálati iratcsomót nyitottak. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1756
szavazógép
2020-05-26: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Sikeres lehet az aláírásgyűjtés (Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért)

Jó döntésnek tartja Antal Árpád, hogy az Európai Bizottság meghosszabbította az európai polgári kezdeményezések benyújtásához szükséges aláírásgyűjtési határidőt, és úgy véli, a következő hat hónapban sikerül más országokban is elegendő támogatót találni a Székely Nemzeti Tanács által elindított, a nemzeti régiókra vonatkozó kezdeményezéshez.
2020-05-26: Közélet - Bokor Gábor:

Orvoshiány Zágonban

Három családorvosra is szükség lenne Zágonban, de jelenleg csupán egy teljesít szolgálatot a nagyközségben. A községközpont és a hozzá tartozó Papolc közel hatezer lelket számlál, ennek ellenére nem kapnak orvost, aki itt vállalna munkát – tudtuk meg Kis József zágoni polgármestertől.