Még nem fogad látogatókat a céhtörténeti múzeum

2020. május 27., szerda, Közélet

Habár az enyhítő intézkedések lehetővé teszik a múzeumok megnyitását, május 31-ig erre biztosan nem kerül sor az Incze László Céhtörténeti Múzeumnál, ahol felújítás zajlik. Mivel a javítást követően vissza is kell rendezni a termeket, minden valószínűség szerint a múzeum bejáratához kiírt május 31-i időpontot sem tudják tartani, és június 15. előtt nem fogadnak látogatókat – tudtuk meg Dimény Attila muzeológustól.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A vesztegzár ideje alatt a muzeológusok nem ültek tétlenül, otthonról végezték a tudományos munkát, véglegesítették dolgozataikat az Acta Siculica számára. Dimény Attila az adminisztratív munka mellett leadott egy, a céhtörténeti múzeummal kapcsolatos dolgozatot a Magyar Néprajzi Múzeumhoz is, és véglegesítette kézdioroszfalvi kutatásait összegző tanulmányát, melyet hamarosan kiadnak Tamás Sándor megyeitanács-elnök, térképgyűjtő és Jancsó Katalin helytörténész tanulmányával együtt. Dimény Erika online múzeumpedagógusi munkát végzett – felhívására a gyermekek különféle témákban küldtek be alkotásokat, melyek felkerültek a múzeum Facebook-oldalára –, és a babaméretű népviseleti gyűjtemény háttéranyagának a feldolgozásával foglalkozott.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4192
szavazógép
2020-05-27: Közélet - Váry O. Péter:

Keddi pörgés a könyvtárban

Nem csak a járványtani helyzet tette lehetővé, de az olvasók igénye is megkövetelte, hogy újrainduljon a Bod Péter Megyei Könyvtár olvasószolgálata: tegnap, a nyitás első napján a régi világbeli keddi napokhoz (a könyvtárban ez a hét első munkanapja a közönséggel) hasonló volt a jövés-menés, a délelőtt folyamán több mint ötvenen hoztak-vittek könyvet, de olyan is akadt, aki végre beiratkozhatott a könyvtárba.
2020-05-27: Közélet - Józsa Zsuzsanna:

Búcsúzik a cserkészvezető

Kerekes László nem csak plébánosként és egyházjogászként ismert, hanem a kézdivásárhelyi Gábor Áron cserkészcsapat vezetőjeként is, aki számos felső-háromszéki cserkészcsapat létesítésénél és újraindításánál bábáskodott. Kinevezését követően tegnap lapunk kérdéseire is válaszolt, közölve, hogy nagyon sokat köszönhet nemcsak egyházközségének, hanem cserkészeinek is, lélekben és imádságaiban mindig velük lesz.